Kelemen Hunor, înainte de întâlnirea cu Cioloș: Nu sunt foarte optimist, recunosc
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, nu este optimist înaintea discuțiilor de miercuri cu premierul desemnat Dacian Cioloș pentru refacerea coaliției USR-PNL-UDMR și spune că liderul USR „trebuie să-și arate capacitatea de a coagula o majoritate”.
- „În funcție de discuții putem să mergem mai departe sau să spunem că asta a fost o discuție, nu se poate reface coaliția.
- Trebuie să vedem capacitatea lui Dacian Cioloș de a forma o majoritate, o coaliție. Omul politic, într-o astfel de situație, dă dovadă de calitățile de om politic și în momentul în care are capacitatea de a coagula o majoritate”, a declarat miercuri, la Digi FM, liderul UDMR.
Întrebat dacă îl vede pe Dacian Cioloș capabil să coaguleze o majoritate, Kelemen a spus că liderul USR a reușit acest lucru la votul la moțiunea de cenzură cu PSD și AUR și că „trebuie să demonstreze că poate și în partea cealaltă”.
- „Nu îmi dau seama în acest moment. Nu sunt foarte optimist, recunosc.
- Eu am văzut că a reușit să coaguleze o majoritate acum câteva săptămâni. Totuși, a fost o majoritate de 281 de voturi. A fost un talent, o capacitate, o ambiție prin care a reușit să demonstreze că se poate forma o majoritate”, a adăugat Kelemen.
Premierul desemnat Dacian Cioloş se va întâlni miercuri cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Discuțiile în format restrâns au fost convenite la solicitarea lui Florin Cîțu.
Întâlnirea va avea loc de la ora 17.00, la sediul central al PNL, în format Dacian Cioloș – Florin Cîțu – Kelemen Hunor – Varujan Pambuccian.
Luni seară, președintele UDMR, Kelemen Hunor, spunea că Dacian Cioloș va trebui să meargă și să facă o majoritate în primul rând cu cei care au dat jos Guvernul Cîțu:„Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă. E un mod de a face o apropiere destul de ciudată. Nu merge”.
Marți, preşedintele UDMR spunea că refacerea coaliţiei de guvernare „este posibilă numai dacă toţi care au fost prezenţi la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale”.