Dragoș Săvulescu a fost prins în Grecia. Săvulescu are o condamnare definitivă de 5 ani și jumătate de închisoare
Dragoș Săvulescu, condamnat la închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia, ce a fugit din țară înainte de decizia de condamnare, a fost reținut duminică noapte de autoritățile din Grecia pe insula Mykonos.
”Astăzi, acesta urmează a fi prezentat instanței, pentru confirmarea mandatului european de arestare”, informează Poliția Română.
Săvulescu, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia și fugit în Italia pentru a scăpa de închisoare, a rămas cu pedeapsa de 5 ani și jumătate de închisoare, după o decizie definitivă a Înaltei Curți.
Hotărârea a fost pronunțată în data de 12 martie 2021 de instanța supremă, care a respins contestaţia la executare formulată de fostul finanţator al clubului Dinamo, care ceruse să îi fie anulată condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.
Omul de afaceri a fugit din țară înainte ca instanţa să îl condamne definitiv şi s-a stabilit în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli a respins cererea României de extrădare. Mai mult, judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani şi jumătate de închisoare cu executare în doi ani şi cinci luni, dar cu suspendare pe teritoriul Italiei.
În 9 februarie 2019, omul de afaceri Dragoș Săvulescu, fost acționar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internațională, după ce nu a fost găsit de polițiști pentru ca aceștia să pună în aplicare sentința de cinci ani și șase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța, în care a fost condamnat și Radu Mazăre.
În 19 ianuarie, reprezentanți ai Poliției Române declarau pentru HotNews.ro că omul de afaceri Dragoş Săvulescu s-a predat autorităților din Napoli și se află în custodia Poliției italiene. Ulterior, el a fost pus în libertate.
Pe numele lui Dragoș Săvulescu există un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel București.
Autoritățile italiene (Curtea de Apel Napoli) au respins executarea mandatului european de arestare, au recunoscut sentința emisă de instanța română și au dispus executarea pedepsei în Italia. Totodată, instanța italiană a dispus suspendarea executării pedepsei.
Referințe: