Primăria Capitalei va moderniza fântânile arteziene de la Tineretului și Piața Charles de Gaule / Costurile estimate: circa 19 milioane lei
Primăria Capitalei va moderniza fântâna ornamentală de la intrarea în Parcul Tineretului și pe cea din Piața Charles de Gaulle, la intrarea în Parcul Herăstrău. Potrivit studiului de fezabilitate aprobat miercuri de Consiliul General, valoarea investiției este estimată la 19 milioane de lei.
Reabilitarea fântânii arteziene de la Piața Charles de Gaulle costă circa 7,5 milioane lei, iar termenul de execuție a lucrărilor este 24 luni. Suprafața bazinului este de 318 mp. Fântâna este în stare avansată de degradare fiind nefuncțională de foartă multă vreme. Parcul Herăstrău este monument istoric.
Reabilitarea fântânii ornamentale de la intrarea principală în Parcul Tineretului costă circa 11 milioane de lei, iar termenul de execuție a lucrărilor este 24 luni.
- „În momentul de față bazinul nu mai este reprezentativ pentru zona turistică, prezentând degradări la nivel de finisaje (placările laterale din travertin, placarea de pe fundul bazinului). Instalația de pompare a apei este uzată, elementele metalice sunt ruginite, ţevile de apă sunt masive și inestetice ca prezență și sunt învechite. Fântâna nu mai corespunde standardelor actuale de design peisagistic.
- Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement Bucureşti își propune să conserve şi să reabiliteze integral Fântâna ornamentală din parcul Tineretului având în vedere că în prezent aceasta se află în stare avansată de degradare fizică cu aspect inestetic şi nefuncţională”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Nicușor Dan.
Soluția cuprinde demolarea integrală a structurii fântânii şi refacerea acesteia pe aceeași amprentă, conform noilor propuneri arhitecturale şi totodată demolarea și refacerea integrală a camerei pompelor și a căminelor de vizitare integrate, pe aceeași amprentă.
Consiliul General a aprobat și studiul de fezabilitate pentru a aduce apă din subteran ca să ridice nivelul din Lacul Circului, unde apa a scăzut foarte mult în ultimii ani, dar și pentru irigațiile din parc. Valoarea investiției este de de aproape 700.000 lei, iar termenul de execuție 10 luni.
Consiliul General a aprobat și modernizarea locului de joacă din Parcul Floreasca, unde se află un tobogan de piatră – cu 4,6 milioane lei.