Sari direct la conținut

Relația lui Trump cu armata, la cel mai scăzut nivel de la preluarea mandatului

HotNews.ro
Relația lui Trump cu armata, la cel mai scăzut nivel de la preluarea mandatului

Relația lui Donald Trump cu armata SUA a fost cea mai proastă de la preluarea mandatului, deoarece ministrul Apărării, Mark Esper, și respectați foști lideri militari, inclusiv Jim Mattis, s-au declarat dezamăgiți de reacția președintelui la protestele anti-rasism din țară.

„Nu sunt în favoarea declarării unei stări de insurecție”, a spus Mark Esper, referindu-se la singurul decret care ar permite în mod legal președintelui să scoata Garda Națională pe stradă.

Fostul General de Pușcași Marini John Allen afirmă că amenințările președintelui Donald Trump de a folosi armata Statelor Unite împotriva protestatarilor „ar putea fi semnalul începutului sfârșitului pentru experimentul american”, relatează Yahoo News.

„Această alunecare în iliberalism poate foarte bine să fi început la 1 iunie, 2020”, a scris John Allen într-un eseu dur publicat online de Foreign Policy.

„Țineți minte data”, notează Allen, fost comandant al trupelor SUA din Afganistan și al Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate din cadrul NATO.

Articolul lui John Allen în Foreign Policy a apărut la puțin timp după ce un alt fost general de top și primul secretar al Apărării numit în cabinetul Trump, Jim Mattis, l-a acuzat pe Donald Trump că „divizează” America:

„În timpul vieţii mele, Donald Trump este primul preşedinte care nu încearcă să îi unească pe americani, care nici măcar nu se face că încearcă”, a afirmat fostul secretar al Pentagonului într-o declaraţie publicată online de revista The Atlantic.

„În loc de asta, el încearcă să ne divizeze”, a adăugat Jim Mattis.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro