Sari direct la conținut

Numărăm morții și, încă, ne prăpădim de râs. Jurnal ANTI-covid 19 – ziua a treia

HotNews.ro
Moartea râzând. Frescă biserica Ciocănei Argeș, Foto: Realitatea TV
Moartea râzând. Frescă biserica Ciocănei Argeș, Foto: Realitatea TV

Coronavirus COVID 19. Ce faci? Numeri morții. Ai lor încă. Da-i numeri bine. Numeri chinezi, cu sutele de italieni. Se moare peste tot în lume. Numeri morți pe care nu-i cunoști. Morți fără chip. Fără nume. Și când vezi înc-un breaking zici: “Doamne apără și păzește!” nu-i unul de al meu. Numeri morți, da-i numeri cu frică, cu durere. Asiști la o înmormântare globală, la un parastas în care fugi și mănânci din frigiderul tău tot ce-ți place, tot ce mortul, gata, nu mai înghite, nu mai poate. Și tu? Mănânci, numeri și râzi.

Până acum o lună, moartea dispăruse de pe lumea asta. Tu, de o pățeai, în timp ce spintecai o șaorma la mall dădeai un RIP pe uațap pentru bunica care te-a crescut. Morții cu morții, vii cu vii, nu? Cele trei zile de ținut mortul în casă, cu lumânare și miros de alungat neosferatul au dispărut. E lumea lui bunica! Acum însă ritualul RIP-uitului pe net a încremenit.

Este o butonărie=bufonărie înfricoșată de COVID 19. Moartea te înconjoară.

Acum degeaba dai RIP n-ai unde să fugi. Da-i RIP și vorbești despre morți necunoscuți între patru pereți. În fapt, repeți: moartea mă așteaptă și pe mine! Dar ce credeai? Moartea este una din banalitățile vieții, este adevărul cu care te naști. Te naști-mori. Moartea te face egal cu un cal, un vierme, un fluture, un pangolin. Doar inorogii au altă viață, dar nu e timpul și locul pentru astfel de viețăți.

De moarte nu scapi.

Cea mai mi§to carte despre moartea ca firesc „Moartea lui Ivan Ilici” -Lev Tolstoi

UITE cartea Editura Humanitas: „Într-o zi, Ivan Ilici înţelege că e muritor. A învăţat asta şi la şcoală: oamenii sunt muritori, Caius este om, deci Caius este muritor. Omul în general trebuie să moară. El însă nu e om în general, el nu este Caius, el e Ivan Ilici! El e un om care a avut întotdeauna un trai plăcut, cuviincios, conform cu regulile societăţii. De aici începe una dintre cele mai răscolitoare cărţi care s-au scris vreodată. Moartea lui Ivan Ilici este mai ales Viaţa lui Ivan Ilici. Viaţa uitucului Ivan Ilici. Viaţa muritorului Ivan Ilici. „Arta lui Tolstoi va consta în a face din orice agonie agonia însăşi şi în a-l sili pe cititor să-şi repete, îngrozit şi fascinat: «Deci aşa se moare!»“ (CIORAN)”

UITE teatru radiofonic

E absurd să mori ca prostul de COVID 19.

Nu e la modă să mori de COVID 19.

Uite, moartea de COVID 19 este un lucru care-ți poate aduce faima, nu? După ce te-ai dat în bărci cu tot felul de absurdități, cu tot felul de recorduri sinistre, sordide.

Da, faimă ar fi și acum dar moartea de COVID 19, n-ai chef să ți se-ntâmple tocmai ție.

De moarte se râde și tone de glume sunt pe net. Umorul, înțelegi?, face din ritualul instinctual al alungării gândurilor morbide. Moartea și Râsul sunt pereche. Caraghioasă pereche, dar ea ne intră cu fiecare breaking în casă. Dansează.

Uite cum râd și eu de moarte:

Și o serie

Care-s glumele care te țin departe de moarte? Ce glume ai primit pe uațap?

CITEȘTE ȘI SCRIE ȘI TU în JURNALUL anticovid 19

Minciună si Fake News

https://www.hotnews.ro/stiri-perspektiva-23727328-minciuna-cum-faci-moara-fake-news-dureri-jurnal-anti-covid-19-ziua-doua-scrie-jurnal.htm

Anxietate depresie

https://www.hotnews.ro/stiri-perspektiva-23725671-jurnal-covid-19-stare-urgenta-ziua-intai-depresie-anxietate-poveste-vindecatoare-nu-mai-luati-anti-inflamatorii-ibuprofen-cortizon-scrieti-voi.htm

Dragoste de părinte

https://www.hotnews.ro/stiri-perspektiva-23711465-coronavirusul-covid-19-parinti-luati-brate-copiii-acasa-asa-arata-dragostea-vremea-coronavirusului.htm

COVID 19, prietenul meu

https://www.hotnews.ro/stiri-perspektiva-23709667-coronavirusul-covid-19-prietenul-meu.htm

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro