Stație de lucru pentru hipotermie terapeutică, în valoare de peste 40.000 de euro, donată de Organizația Salvați Copiii spitalului Elias
O stație de lucru completă pentru hipotermie terapeutică, în valoare de 40.118 de euro, esențială pentru nou-născuții cu hipoxie perinatală, a fost donată Clinicii de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias de Organizația Salvați Copiii. În anul 2019, la maternitatea Spitalului Elias s-au nascut 1.645 de copii, dintre care 161 de prematuri. Alți 3 nou-născuți au venit prin transfer de la alte maternități, pentru a primi îngrijiri corespunzătoare.
Prof. Dr. Simona Vlădăreanu, șefa Clinicii de Neonatologie a Spitalului de Urgență Elias, explică de ce medicii au nevoie de aparatură medicală modernă: „Unitatea de terapie intensivă neonatală a spitalului nostru asigură servicii medicale de înaltă calitate. Suportul dumneavoastră ne ajută să oferim servicii medicale avansate, într-un mod care promovează speranța și îmbunătățește prognosticul vital al nou-născuților cu asfixie moderat-severă la naștere. Managerierea acestor pacienți, la un nivel care să îmbunătățească semnificativ prognosticul neuropsihic al acestui tip de pacient, implică aparatură elaborată, performantă și, în consecință, costisitoare. Folosirea hipotermiei controlate poate schimba, în majoritatea cazurilor, evoluția clinică a pacienților, ameliorând mult prognosticul și, prin asta, schimbând calitatea vieții nou-născuților cu hipoxie perinatală”.
Echipamentul medical complex a fost achiziționat cu suportul Libris, unul dintre partenerii de cursă lungă ai programului de combatere a mortalității infantile al Salvați Copiii.
Până la sfârșitul anului, numărul maternităților dotate în cadrul programului de combatere a mortalității infantile, derulat de Salvați Copiii, se va ridica la 96, cu un total de peste 630 de echipamente donate.
„Medicii ne sunt parteneri valoroși în acest proiect susținut de dotare a maternităților cu tot ceea ce este necesar salvării nou-născuților prematur sau cu patologii severe. Este important să ducem aparatură medicală performantă exact acolo unde lipsește, pentru ca nașterea să nu mai reprezinte un factor de discriminare în România. Susținerea din partea partenerului nostru Libris și a clienților acestuia, care s-au alăturat cauzei noastre, reprezintă un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternităților. Mizăm în continuare pe implicarea Libris, dar și a persoanelor fizice care, prin plăcerea de a citi, schimbă viața unui copil născut prematur”, a precizat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Salvați Copiii România.
„Programul de combatere a mortalității infantile, pe care îl derulează Salvați Copiii, a devenit un parteneriat social solid între medici, organizație și companiile care au înțeles că rolul lor în salvarea prematurilor este enorm. De aceea, contăm în continuare pe implicarea acestora în lupta pentru supraviețuirea prematurilor”, a declarat Amalia Năstase, ambasador al Campaniei Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile.
Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.