Utile: Lecitina: beneficii pentru sănătate; Dieta cu banane la micul dejun. Este rapidă și foarte ușor de ținut; Cum ar putea fi învinsă mai ușor dependența de droguri
Lecitina: beneficii pentru sănătate. Cercetările arată că o dietă bogată în lecitină poate creşte colesterolul HDL bun şi reduce colesterolul LDL rău. Într-un studiu din 2008, participanţii au luat o cantitate de 500 miligrame (mg) de lecitină de soia pe zi. După 2 luni, colesterolul total mediu a fost redus cu 42%, iar colesterolul LDL a fost redus cu 56,15%. Suplimentarea cu lecitină din soia poate creşte funcţia imunităţii, în special la persoanele cu diabet zaharat. Un studiu brazilian asupra şobolanilor a constatat că suplimentarea zilnică cu lecitină a dus la creşterea activităţii macrofagice cu 29%, potrivitCSID.
Dieta cu banane la micul dejun. Este rapidă și foarte ușor de ținut. Cântăreața japoneză Kumiko Mori a contribuit și ea la succesul dietei, după ce a declarat că a slăbit cu ajutorul ei aproape 10 kilograme. Micul dejun constă în banane pe săturate plus un pahar de apă la temperatura camerei. Specialiștii care au conceput regimul susțin că bananele, consumate la micul dejun, au capacitatea de a stimula arderea de calorii. La prânz şi cină poţi mânca orice, în orice cantitate. Ar fi bine să eviți totuși mâncărurile de tip fast food și băuturile carbogazoase. Poți consuma chiar și dulciuri, însă într-o cantitate rezonabilă. Singura băutură permisă este apa la temperatura camerei, potrivitClick pentru femei.
Cum ar putea fi învinsă mai ușor dependența de droguri. Cercetătorii au descoperit o legătură între neuronii care produc orexină – un „mesager” chimic important pentru somn, pofta de mâncare și dependență. Oamenii de știință de la Universitatea Rutgers susțin că restaurarea numărului de neuroni producători de orexină, a scăpat șoarecii implicați în studiu de dependență. Cercetarea sugerează că numărul mare de neuroni de orexină produc schimbări esențiale în creier, care cauzează starea de dependență. De asemenea, constatările identifică o cale promițătoare de tratare a dependenței, potrivitPlaytech.
Un mit spulberat: aspirina luată zilnic în doze mici nu prelungeşte viaţa. Administrarea unor doze reduse de aspirină persoanelor vârstnice nu furnizează niciun beneficiu privind prevenirea afecţiunilor cardiovasculare sau demenţa, ci creşte riscul sângerărilor din tractul digestiv sau creier, conform unui studiu amplu. Milioane de persoane sănătoase consumă mici doze de aspirină, regulat, considerând că medicamentul va preveni infractul sau accidentul vascular. Însă atunci când specialiştii au analizat peste 19.000 de persoane din Australia şi SUA, timp de aproape cinci ani, au descoperit că nu au un efect în acest sens, potrivitDescopera.
Efectele miraculoase din borcanul cu murături. Gogonele, castraveţi, varză sau gogoşari puse la murat în sare sunt deosebit de delicioase, dar şi sănătoase. Beneficiile murăturilor includ doze consistente de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Datorită conţinutului mare de acid lactic, aşa-numitele bacterii ”prietenoase”, murăturile sunt ideale pentru ameliorarea problemelor digestive, precum ulcerele sau gastritele. Consumate în special în sezonul rece, ajută foarte bine la prevenirea răcelii sau a gripei. Enzimele şi antioxidanţii pe care acestea le conţin au proprietăţi imunostimulante, ajutând pe timp de iarnă atât la combaterea, cât şi la prevenirea afecţiunilor respiratorii, potrivitClick.