Sari direct la conținut

Ploiești: Primăria a semnat contractul pentru cumpărarea a 50 de autobuze de la producătorul local BMC Truck & Bus

HotNews.ro
Euro Bus Diamond, Foto: BMC Truck and Bus
Euro Bus Diamond, Foto: BMC Truck and Bus

Conducerea Primăriei Ploieşti a semnat, miercuri, contractul pentru aducerea a 50 de autobuze diesel noi în municipiu, contract care se va întinde pe o perioadă de 24 de luni, scrie publicația Telegrama. Preţul total pentru cele 50 de bucăţi va fi de aproape 38,3 milioane de lei, fără TVA. În Ploiești nu au mai fost cumpărate autobuze noi de acum 10 ani și cele mai vechi au peste 30 de ani vechime. Primele ar trebui să ajungă până la final de an.

„Astăzi am semnat acordul-cadru. Când se va semna contractul subsecvent, vom face şi o prezentare amănunţită a noilor autobuze”, a precizat primarul Ploieştiului, Adrian Dobre.

Modernizarea parcului auto se face în condițiile în care, timp de mai bine de 10 ani, nu s-a achiziționat niciun autobuz nou. SC BMC TRUCK & BUS SRL este invitată pe.1 august.2018, la semnarea acordului-cadru pentru livrarea a 50 de autobuze noi, Diesel Euro VI. Prețul unui autobuz este 765.646,50 lei fără TVA, valoarea totală pentru cele 50 de autobuze este de 38.282.325 lei fără TVA. Termenul de furnizare a autobuzelor este de maxim 125 de zile, iar durata acordului-cadru este de 2 ani”.

Modelul declarat câștigător la licitația Primăriei este Euro Bus Diamond, produs de compania BMC Trucks&Bus, cu sediul în Ilfov. Autobuzul va avea aproximativ 12 metri lungime, un număr de trei uşi, podea cocorâtă, facilităţi de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, cabină închisă pentru şofer, ecrane LCD, sistem de încălzire pe timp de iarnă, monitorizare în interiorul autobuzului, în exteriorul autobuzului, toate elementele pentru implementarea sistemului de managament de trafic. Au motoare diesel Euro 6 ce dezvoltă 300 CP.

Ce autobuze produce BMC și ce contracte mai are în România

Autobuzele Eurobus Diamond au o lungime de 12 metri, sunt dotate cu aer condiționat, au podea joasă și trei usi de acces. Astfel de mijloace de transport circula deja în orașe precum Constanța, Târgu Jiu, Caransebeș, Iași, Sinaia. Costul de achiziție variază între 158.000 de euro și 170.000 euro/bucata, inclusiv TVA.

Compania a început să fabrice autobuzele în 2013 și până acum a produs 80 de bucăți și a vândut 28.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro