Utile: Semne care anunță că ați putea avea DIABET de tip 1. Care sunt simptomele care trebuie să vă îngrijoreze; Atenţie la terapiile alternative! Tot mai mulţi români cred că afecţiuni grave pot fi tratate cu sucuri sau ceaiuri, iar viața lor este în pericol; Consumul moderat de bere ne-ar putea ajuta inima
Semne care anunță că ați putea avea DIABET de tip 1. Care sunt simptomele care trebuie să vă îngrijoreze. Urinarea frecventă. Fără insulină, zahărul se împrăștie în sânge, iar rinichii nu fac față. Zahărul ajunge în urină și atrage lichidele, având ca efect o urinare frecventă. Urinarea excesivă duce la deshidratare și la îmbolnăvirea rinichilor, dacă nu se ia tratament. Sete nestăvilită. Întrucât veți urina mai des, veți fi din ce în ce mai însetat, fiindcă organismul dorește să recupereze lichidele pierdute. Cu cât veți bea mai mult, cu atât veți urina mai des, potrivit doctorulzilei.ro.
Atenţie la terapiile alternative! Tot mai mulţi români cred că afecţiuni grave pot fi tratate cu sucuri sau ceaiuri, iar viața lor este în pericol. Doctorii se plâng că tot mai mulţi români cred că afecţiuni grave, ca hepatita, diabetul sau cancerul, pot fi tratate cu sucuri sau ceaiuri. Sunt situaţii în care viaţa pacienţilor poate fi pusă în pericol dacă aceştia renunţă la tratamentele prescrise de specialisti sau merg in paralel cu terapii vandute drept miraculoase. „Ați auzit de graviola? Nu! E cel mai tare citostatic din lume”, ne spune vânzătoarea. „Vă arăt și niște ceaiuri? Citiți aici! Zice că rădăcina de păpădie acționează mai bine ca chimioterapia pentru că omoară complet celulele infectate cu cancer”, scrie Libertatea.ro.
Consumul moderat de bere ne-ar putea ajuta inima. Un studiu finalizat recent în România reconfirmă efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra scăderii riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare. Studiul „Evaluarea efectului consumului de bere asupra hemostazei la subiecţi sănătoşi” a fost derulat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie şi a fost realizat de către dr. Marina Oţelea, asistent universitar la catedra de Fiziopatologie II a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, potrivit CSID.ro.
O cercetătoare româncă a găsit cea mai bună metodă de a avea o discuţie în contradictoriu cu partenerul. Niciun fel de relaţie nu este ferită de conflicte, fie ele simple discuţii în contradictoriu, fie războaie în adevăratul sens al cuvântului. Oricum, chiar şi în fazele inofensive, o ceartă nu este un lucru tocmai bun, de aceea, un grup de cercetători de la Universitatea Oklahoma, conduşi de o româncă, au venit cu o soluţie. Conform studiului publicat recent, schimbarea modului în care abordezi discuţiile cu persoana apropiată poate face ca micile neînţelegeri să devină conversaţii productive, scrie Curiosity. Pentru studiu, echipa a recrutat 675 de studenţi, dintre care aproximativ două treimi erau femei. Toate persoanele participante erau într-o relaţie şi toate aveau o ceartă care tot se repeta, scrie Descoperă.ro.
Previn infarctul şi cancerul de prostată. Cinci beneficii dovedite ale partidelor de amor. Zeci de mii de europeni sunt afectaţi în fiecare an de cancerul de prostată. Studii făcute de cercetători de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie arată că „bărbaţii care au avut o viaţă intimă regulată timp de 50 de ani sunt mai puţin expuşi riscului de a avea cancer de prostată”. Ei au urmărit, timp de 5 ani, 1.000 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 55 şi 75 de ani şi au descoperit că cei care au făcut amor mai puţin de o dată pe săptămână aveau un risc dublu de a suferi din cauza disfuncţiilor de erecţie decât cei care au făcut sex cel puţin o dată pe săptămână, scrie doctorulzilei.ro.