Instanta decide definitiv astazi daca medicul Gheorghe Burnei va putea profesa din nou in spitalele de stat
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti decid definitiv, joi, daca medicul ortoped Gheorghe Burnei – acuzat de mai multe fapte de luare de mita – va putea profesa in spitalele de stat, asa cum a stabilit saptamana trecuta Tribunalul Bucuresti. Decizia acestei instante a generat nemultumiri in randul medicilor din Sectia de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie”, care au transmis ca refuza orice forma colaborare cu doctorul Burnei, care ar putea reveni in unitatea medicala, potrivit news.ro.
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti judeca, joi, contestatia procurorilor la decizia luata in 25 august de magistratii Tribunalului Bucuresti, care i-au ridicat acestuia interdictia de a profesa intr-un spital de stat.
Decizia Curtii de Apel Bucuresti va fi definitiva.
Judecatoarea Eugenia Voineag de la Tribunalul Bucuresti arata in motivarea deciziei de a permite medicului ortoped sa profeseze la orice unitate medicala de stat, inclusiv la Spitalului „Marie Curie”, ca aceasta interdictie nu se mai impune, avand in vedere ca, la opt luni de la instituirea controlului judiciar in cazul doctorului, „necesitatea ocrotirii opiniei publice ca urmare a impactului mediatic nu mai este actuala”.
Medicul Gheorghe Burnei a scris pe Facebook, dupa ce instanta a decis ca poate profesa din nou, ca nu a conditionat niciodata actul medical, ca banii lasati de pacienti fara stirea sa erau folositi pentru a cumpara mancare cadrelor medicale care ii erau alaturi la operatii si ca, prin decizia de a ramane in tara si a opera a adus economii Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, dar si romanilor care altfel ar fi fost nevoiti sa achite o parte din costul interventiilor facute in strainatate.
„Nu am conditionat niciodata actul medical. Am refuzat constant ceea ce toti pacientii si rudele acestora ofera in toate spitalele din tara. Daca acestia au lasat bani din proprie initiativa, deseori si fara stirea mea, i-am folosit pentru a cumpara mancare pentru cadrele medicale, care stateau alaturi de mine in operatii, peste program. In mod normal eu trebuia sa fiu activ de la 8 la 13 in fiecare zi…pe cand eu eram zilnic prezent la spital de la 6-7 dimineata pana la putin ora 17:00, deseori pana la miezul noptii. Trebuia sa fac in jur de 15 consultatii si 1-2 operatii pe saptamana, iar eu imi faceam norma lunea. Nu am facut medicina pentru bani si nu am cerut niciodata nimic de la nimeni. Ortopedia este viata mea!”, spune medicul. El povesteste ca ultimele 8 luni au fost un cosmar…”pentru ca totul este ireal de nedrept”.
Dupa decizia instantei, medicii din Sectia de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie” au adresat conducerii spitalului si Comisiei de etica o petitie in care spun ca refuza orice forma colaborare cu doctorul Gheorghe Burnei.
„Profesorul Burnei a condus discretionar sectia de ortopedie, toate resursele umane si materiale de care dispunea sectia erau folosite aproape in exclusivitate pentru propriii pacienti, ceilalti medici neprimind spatiu in programul operator, acces la materiale si aparatura”, sustin semnatarii documentului adresat conducerii Spitalului Marie Curie.
Ei mai spun ca Burnei „si-a folosit autoritatea in sensul obstructionarii medicilor tineri in a efectua interventii chirurgicale prin care sa isi poata confirma nivelul de performanta, in acest sens a intretinut o atmosfera de timorare a medicilor, atmosfera in care adresa injurii nemotivate tuturor medicilor din sectie”.