[P] Poti fi chiar tu marele castigator al competitiei E.ON Energy Globe Award Romania!
Daca ai un proiect sau o idee inovatoare in domeniul eficientei energetice sau protejarii mediului inconjurator, nu sta deoparte, intra in concurs! Poti face asta incepand cu 1 mai, modalitatea de inscriere fiind simpla si rapida: trebuie doar sa intri pe portalul www.energyglobe.ro si sa completezi un formular! Unul dintre premiile valoroase ale competitiei sau chiar Marele Premiu poate fi al tau!
Competitia din Romania a ajuns la a doua editie si este deschisa tuturor persoanelor fizice sau persoanelor juridice: fie ca vorbim de societati comerciale, institutii stiintifice si cercetare, organizatii de stat sau neguvernamentale, scoli ,universitati, municipalitati sau comune.
Companii, Municipalitati, Do it yourself, Tineret si Idei sunt cele cinci categorii in care vor fi incadrate, in functie de tema si adresabilitate, proiectele inscrise in competitie. Categoria Idei va include doar acele initiative care nu au fost inca implementate, spre deosebire de celelalte patru categorii unde vor concura proiecte aflate in diferite etape de realizare.
Termenul limita de inscriere a proiectelor este 31 mai, urmand ca acestea sa fie selectate si evaluate de catre un juriu independent, format din specialisti de renume din tara si din strainatate.
Premierea celor mai bune proiecte si idei va avea loc in luna octombrie la Bucuresti, marele castigator urmand sa reprezinte Romania la etapa internationala a Energy Globe Award.
La prima editie a E.ON Energy Globe Award Romania din 2016 au fost inscrise peste 150 de proiecte si idei, iar Marele premiu a fost de 10.000 de euro. In prezent, competitia initiata in 1999 de austriacul Wolfgang Neumann, un pionier in domeniul eficientei energetice, este organizata in circa 180 de tari.
Mediul universitar s-a implicat si in acest an in sustinerea E.ON Energy Globe Award Romania , partenerii institutionali ai competitiei fiind Universitatea Politehnica Bucuresti – Facultatea de Energetica, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi si Universitatea Tehnica din Cluj Napoca. De asemenea, proiectul este sustinut de Ministerul Energiei si Ministerul Mediului.