Sari direct la conținut

VIDEO Mormintele a cinci arhiepiscopi de Canterbury, descoperite sub un muzeu din Londra

HotNews.ro
Morminte ale unor arhiepiscopi de Canterbury, descoperite din intamplare, Foto: Garden Museum
Morminte ale unor arhiepiscopi de Canterbury, descoperite din intamplare, Foto: Garden Museum

Efectuarea unor lucrari la o veche biserica din Londra, devenita muzeu, a permis descoperirea unei cripte de secol XVII, in care se aflau 20 de sicrie, dintre care cinci ale unor arhiepiscopi de Canterbury, potrivit News.ro.

Intr-unul dintre sicriele identificate se afla ramasitele pamantesti ale lui Richard Bancroft, arhiepiscop de Canterbury intre anii 1604 – 1610, informeaza AFP. El a condus comitetul care a scris biblia regelui James, o traducere in engleza a Vechiului si Noului Testament publicata in 1611, la un an dupa moartea lui.

„Sa stim ca persoana care a condus proiectul bibliei regelui James se afla inmormantata aici este o descoperire formidabila. Trezeste interesul pentru acest loc”, a declarat istoricul britanic Wesley Kerr.

Doua dintre sicriele descoperite aveau placi cu numele inscriptionate: Bancroft si John Moore (arhiepiscop de Canterbury intre 1783 si 1805). Registrele bisericii arata ca alti trei arhiepiscopi au fost inmormantati in aceeasi cripta: Thomas Tenison (prim episcop anglican intre 1695 si 1715), Matthew Hutton (1757 – 1758) si Frederick Cornwallis (1768 – 1783).

Descoperirea a venit ca urmare a efectuarii unor lucrari de extindere a Garden Museum, instalat in biserica St Mary-at-Lambeth din Londra, in apropiere de arhiepiscopie.

„Ridicam placile de gresie, cand am vazut intrarea a ceea ce parea un mormant”, a explicat Karl Patten, responsabil al lucrarilor, intr-un videoclip publicat pe site-ul muzeului. Muncitorii au gasit mai multe sicrie, iar pe unul dintre ele spun ca se afla o coroana de aur.

In realitatea, aceasta coroana este o mitra, cu care arhiepiscopii isi acopera capul.

„Toti arheologii din Londra au vizitat biserica, dar niciunul nu ne-a indicat ca am putea face cu o asemenea descoperire”, a spus Christopher Woodward, directorul muzeului. „Noi nu ne gandeam ca ar putea exista o cripta din cauza apropierii de Tamisa”, a mai spus el.

In plus, in anii 1850, din acelasi loc au fost scoase sute de sicrie, iar probabilitatea ca altele sa fi ramas era mica.

The Lost Archbishops from Garden Museum on Vimeo.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro