Sari direct la conținut

Utile: 11 obiceiuri care cresc tensiunea arteriala; 10 simptome care anunta intrarea la menopauza; Solutii naturiste contra bolilor de ficat

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

11 obiceiuri care cresc tensiunea arteriala. Tensiunea mare a sangelui mai este cunoscuta si ca hipertensiune. Tensiunea reprezinta, de fapt, forta pe care sangele o exercita asupra peretilor vaselor sanguine. Atunci cand sangele curge prea repede, peretii vaselor de sange opun rezistenta si sunt suprasolicitati. Daca o persoana sufera de aceasta afectiune, inseamna ca peretii vaselor de sange sunt supusi unei presiuni prea mari in mod repetat. Arterele inguste cresc nivelul de rezistenta. Cu cat sunt mai inguste vasele de sange, cu atat mai mare va fi tensiunea. Pe termen lung, tensiunea crescuta poate crea probleme mari de sanatate, inclusiv boli de inima. Hipertensiunea este o boala destul de comuna si multa lume traieste cu aceasta fara sa stie. Totusi aceasta se poate agrava in doar cativa ani, fara niciun simptom. Detectarea timpurie este foarte importanta. Controlul regulat iti poate spune daca te confrunti cu schimbari ale valorilor tensiunii. Tratamentul pentru hipertensiune include atat medicamente, cat si schimbari in stilul de viata, potrivitDivahair.

10 simptome care anunta intrarea la menopauza. Menopauza nu este o boala, este un fenomen fiziologic intalnit la toate femeile. Din punct de vedere etimologic, termenul „menopauza” isi are originea in limba greaca (menos=hemoragie, pausa=sfarsit) defininand finalul menstruatiei. Din punct de vedere fiziologic, menopauza se caracterizeaza printr-o deficienta permanenta si ireversibila de hormoni estrogeni. Organizatia Mondiala a Sanatatii stabileste diagnosticul de menopauza dupa minim 12 luni de amenoree (lipsa menstruatiilor). Menopauza defineste o intreaga etapa biologica din viata femeii, marcata de declinul functiilor genitale (epuizarea rezervei ovariene) si pe parcursul careia se trece de la etapa de reproducere la cea de senescenta. Bufeurile sunt senzatii bruste si tranzitorii de caldura care cuprind intregul organism, determinand inrosirea vizibila a pielii, in special in partea de sus a corpului si pe fata, scriedoctorulzilei.ro.

Solutii naturiste contra bolilor de ficat. Ficatul e centrala energetica a organismului, produce bila necesara digestiei, asigura echilibrul glicemic. Din cauza alimentatiei nesanatoase si a diverselor tulburari interne, functia hepatica poate avea de suferit. In noul numar „Click! pentru femei” gasesti cateva retete naturiste care previn afectiunile ficatului sau ajuta la vindecarea acestuia! Sucul de spanac si morcov. Cei care sufera de steatoza hepatica sau de ciroza pot consuma o bautura naturala, preparata dintr-o jumatate de pahar de suc de spanac si jumatate de suc de morcov. Se consuma in fiecare zi, de preferinta dimineata, cu inghitituri mici. Se tine aceasta cura minimum doua luni. Sfecla rosie. Este bogata in substante care imbunatatesc functia hepatica. Se poate consuma atat in stare cruda, adaugata in diverse salate, sau se bea sucul proaspat stors, diluat cu putina apa. Siropul de sfecla rosie ajuta la eliminarea calculilor biliari si se prepara fierband 5-6 sfecle intr-un litru de apa, la foc mic, pana ce se ingroasa lichidul. Se strecoara si se bea din el de 2 ori de zi, timp de 2 luni, informeazaClick.

Ce se intampla in corp cand combini alcoolul cu energizantele. Bautura energizanta pe care o gasim la supermarket si al carei rol declarat este acela de a creste capacitatea de efort, de a furniza energie, poate avea, in anumite situatii, efecte morbide. „In situatii extreme, energizantele pot duce chiar la deces, dar, de cele mai multe ori, utilizarea lor excesiva se asociaza cu tulburari cardiovasculare si neurosomatice certe”, subliniaza dr. Claudiu Chivu, specialist in chirurgie cardiovasculara. Compozitia bauturilor energizante include de obicei urmatoarele elemente: cofeina, care stimuleaza sistemul nervos, aminoacizi esentiali, cum este taurina implicata in transmitera impulsurilor nervoase, si substratul energetic, cum ar fi zaharurile sau alte substante similare. „La acestea se adauga conservanti, aditivi si alte substante, inclusiv aluminiu din ambalajele utilizate. Chiar daca substantele de baza au, la prima vedere, si in doze normale, efecte benefice asupra sistemului nervos, asocierea aditivilor si a altor substante vor avea efecte nedorite pe termen indelungat”, noteazaDescopera.

Amelioreaza crampele menstruale cu acest remediu natural. In timp ce unele femei se confrunta cu dureri si crampe insuportabile in perioada menstruatiei, altele nu au niciun simptom. Daca si tu ai astfel de probleme, bea acest remediu pentru a le combate natural. Cele mai multe femei se confrunta cu disconfort din cauza durerilor menstruale in fiecare luna. Intensitatea poate varia in functie de organism. Crampele menstruale pot fi prezente in primele doua zile, in timp ce alte femei pot avea dureri pe toata perioada. Crampele si durerile menstruale apar atunci cand muschii vaginali se contracta pentru a facilita fluxul sangvin, ceea ce duce la durere mult mai intensa. De multe ori, se apeleaza la analgezice pentru a calma durerea, care sunt de ajutor doar pe moment. In schimb, la fel de eficiente sunt si remediile naturale, care ajuta la combaterea durerilor si a crampelor menstruale. Iata reteta remediului natural care atenueaza durerea, potrivitClick pentru femei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro