Sari direct la conținut

PSA a ajuns la un acord pentru preluarea Opel si Vauxhall de la General Motors – surse 

HotNews.ro
Sediul Opel, Foto: Opel
Sediul Opel, Foto: Opel

Grupul francez PSA a ajuns la un acord pentru preluarea Opel si Vauxhall de la General Motors, prin care va crea al doilea mare producator auto european, in timp ce producatorul auto american va iesi de pe piata europeana, au declarat persoane apropiate situatiei, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

Acordul ar urma sa fie anuntat luni. Cei doi producatori auto au ajuns la un acord cadru si au trimis o invitatie pentru o conferinta de presa comuna programata luni, la Paris.

Discutiile legate de detalii continua, dar board-ul PSA a semnat acordul vineri, au spus sursele. Purtatorii de cuvant al PSA si Opel au refuzat sa comenteze.

Un subiect important al negocierilor a fost cum poate PSA sa obtina economii de circa 2 miliarde de euro prin acest acord, a spus una dintre persoane. Acestea ar putea proveni din reducerea capacitatii de productie dar si din achizitiile comune, folosirea mai multor componente comune si reducerea cheltuielilor inutile.

PSA si GM mai discuta capacitatea producatorului auto francez de a vinde vehicule Opel la nivel mondial si dreptul companiei americane de a aduce modele Chevrolet in Europa, au spus doua dintre persoane.

Directorul general al PSA, Carlos Tavares, vrea sa relanseze brandurile neprofitabile Opel si Vauxhall cu o restructruare similara cu cea care a avut loc in ultimii trei ani la producatorul marcilor Peugeot si Citroen.

Opel, cu sediul langa Frankfurt, ar putea servi drept un motor de crestere dincolo de regiunea sa de provenienta, rol care a fost limitat sub proprietatea GM, a spus Tavares saptamana trecuta.

Volumul vanzarilor este de o importanta majora pe segmentul automobilelor de serie din Europa, in mare parte saturat. Adaugarea unei productii anuale de 1,2 milione de vehicule poate ajuta PSA sa imparta costurile de dezvoltare a unor noi automobile si motoare pe un numar mai mare de vehicule.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro