Subiectele zilei: Salina Turda are propria unitate de cazare; Cand se deschide prima partie de ski intr-un mall din Romania; Satul din Europa care a ales sa plateasca o amenda uriasa in loc sa primeasca 10 refugiati: "E simplu. Nu-i vrem aici"
Salina Turda are propria unitate de cazare. „Prin reablitarea si modernizarea modernizarea hotelului Potaissa vrem sa contribuim la modernizarea infrastructurii turistice a municipiului Turda. Salina Turda are astfel propriul hotel care beneficiaza si de un centru SPA. In curand vom deschide si baza medicala din cadrul centrului SPA. Incercam sa oferim servicii integrate turistilor prin facilitatile pe care le avem combinate cu microclimatul salin, cu beneficiile medicale ale acestuia”, a spus Simona Baciu, directorul Salinei Turda, citat deDigi24.
Cand se deschide prima partie de ski intr-un mall din Romania.Cel mai nou mall din Timisoara va gazdui prima partie de schi dintr-un mall romanesc, moda aparuta in Dubai. Noua partie urmeaza sa fie deschisa la inceputul lunii iunie. Partia din centrul comercial Shopping City Timisoara va putea fi folosita atat de adulti, cat si de copii pentru a putea invata sa schieze alaturi de instructori certificati, pentru a se pregati din punct de vedere fizic si tehnic inainte de plecarea la munte, pe o partie reala, si a-si imbunatati constant tehnica de schiere, scrieGandul.
Satul din Europa care a ales sa plateasca o amenda uriasa in loc sa primeasca 10 refugiati: „E simplu. Nu-i vrem aici”.Unul dintre cele mai bogate sate din Europa a ales sa plateasca o amenda de 200.000 de lire sterline pentru ca nu a dorit sa primeasca 10 refugiati, ca parte din cota impusa Elvetiei, sustine Daily Mail. Oberwil-Lieli, inconjurat de pasuni versi si de varfurile inzapezite ale Alpilor, este unul dintre cele mai bogate sate din Europa: numara aproape 300 de milionari la o populatie de 2200 de locuitori. In urma unui referendum local, desfasurat la inceputul lunii mai, rezidentii au spus NU primirii de refugiati in localitate, relateaza sursa citata, potrivitStirile ProTv.
Verdun – Razboiul din razboi.Verdun – simbolul unui razboi atipic: lupte corp la corp si, concomitent, bombardamente. Batalia de acum un secol, care a durat 300 de zile, a fost un macel lipsit de sens din care nimeni n-a iesit invingator. Se crapa de ziua cand artileria a inceput focul. Germanii atacau. Au tras timp de 9 ore – cea mai lunga ofensiva militara din istoria de pana atunci a omenirii. „Furtuna de otel” – cum numeste scriitorul Ernst Junger devastatoarea batalie. Vacarmul de la Verdun se auzea pe o distanta de 200 de kilometri. 21 februarie 1916, inceputul atacului caruia germanii ii dadusera denumirea „Operatiunea Judecata”, n-a fost o zi obisnuita. Pe batranul continent se duceau lupte de vreun an si jumatate, insa abia Verdunul a devenit simbolul Primului Razboi Mondial, relateazaDeutsche Welle.
Terenurile de pe malul lacului Suitghiol, puse pe tava unor samsari.Academia Romana a imputernicit un individ controversat sa vanda propriei gasti o suprafata de teren fix pe malul lacului Sutghiol, lipita de ruinele castrului roman din Ovidiu. Pretul, absurd de mic: doar 2,5 euro/mp. Povestea devalizarii Academiei Romane e simpla. Fiind mostenitoarea unei vaste averi lasata in mare parte prin donatii testamentare venite din partea unor familii celebre din perioada interbelica si anterior, inaltul for intelectual avea misiunea sa apere acel patrimoniu si sa-l faca sa rodeasca, iar veniturile stranse prin exploatarea zecilor de mii de hectare de terenuri agricole si paduri, precum si a sutelor de imobile, sa fie folosite pentru finantarea activitatii proprii, scrieRomania Libera.
Povestile agentilor imobiliari romani cu clientii: bani la punga, scandaluri si chitibusarii dubioase.Viata de intermediar, si mai cu seama aia de agent imobiliar, nu-i usoara in Romania. Desi oamenii astia te scutesc de alergatura, inca sunt priviti doar ca niste samsari cu papgal & vrajeala la ei, care se folosesc de tehnici dubioase ca sa-si traga un comision cat mai gras. Pe deasupra, agentii imobiliari isi iau o groaza de tepe, dupa ce proprietarii si cumparatorii se-nteleg intre ei sa-i sara din schema, anuntaVice.