Business Report: Cat au castigat cel mai bine platiti directori din lume in cel mai bun an al lor; Pretul caselor din Romania a crescut mai mult decat in Elvetia, Brazilia si China la un loc; Discutiile privind inghetarea productiei de titei nu au un impact major asupra pretului
Daimler construieste o noua fabrica in estul Europei, cel mai probabil in Polonia. Daimler are in vedere Polonia, in dauna Rusiei, pentru construirea unei noi fabrici Mercedes-Benz, dupa cum a relatat presa din Polonia si Germania. Una dintre zonele luate in discutie este in sudul Poloniei, la Jawor, acolo unde si Jaguar Land Rover a cochetat cu ideea construirii unei fabrici. Ulterior, insa, producatorul britanic a optat pentru Slovacia, scrie Auto-bild.ro.
Pretul caselor din Romania a crescut mai mult decat in Elvetia, Brazilia si China la un loc. Evolutia pretului la locuinte plaseaza Romania pe locul 31 in lume, cu o crestere de 3,6% in 2015, intr-un top care urmareste dinamica a 55 de tari. Locuintele romanilor s-au scumpit in ultimul an mai mult decat cele din Bulgaria, Slovenia sau Polonia, potrivit indicelui rezidential global realizat de Knight Frank. In ciuda starii fragile a economiei globale, pietele rezidentiale din lume au inregistrat in medie o crestere a preturilor de 3% in 2015. Indicele Knight Frank arata ca 43 din cele 55 de tari analizate au inregistrat o crestere anuala de pret in 2015, informeaza Capital.
Faliment inevitabil pentru Complexul Hunedoara. Stergerea datoriilor de 1,2 milarde lei catre buget, singura solutie. Adminstratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara spune ca societatea va intra in faliment, iar singura solutie este compensarea datoriilor catre buget chiar cu activele societatii. Statul ar urma sa renunte la 1,2 miliarde de lei, iar minele de carbune ar urma sa fie trecute pe noua societate.La prima vedere situatia economico-financiara a CEH SA este dezastruoasa, starea de faliment fiind evidenta, se arata in raportul admnistratorului judiciar al societatii, anunta Economica.net.
Numai 2% din romani fac cumparaturi online de la un comerciant dintr-un alt stat membru.In 2015, peste 50% din populatia Uniunii Europene a facut cumparaturi online, dar numai 16% de la un vanzator aflat intr-un alt stat membru. Cercetarea Comisiei Europene, efectuata in randul retailerilor de bunuri de consum si furnizorilor de continut digital, a avut loc in doua etape, una care s-a concentrat pe nivelul de retail al lantului de distributie, iar a doua pe producatori si furnizori. Totodata, in cazul respondentilor din Romania, 70% dintre acestia au spus ca nu comercializeaza in strainatate produse de consum sau cu continut digital prin intermediul sistemelor de comert electronic. O proportie mai ridicata decat in Romania a retailerilor care nu fac livrari transfrontaliere online exista in ordine in Finlanda (83%), Estonia (82%) si Letonia, Bulgaria si Malta (75%), relateaza Adevarul.
Discutiile privind inghetarea productiei de titei nu au un impact major asupra pretului. Declinul productiei de gaze de sist in SUA contribuie mai mult la cresterea pretului titeiului decat negocierile privind inghetarea productiei dintre principalele state exportatoare, a declarat seful Agentiei Internationale a Energiei (IEA), Fatih Birol, informeaza Bloomberg. „Chiar daca va exista un acord privind inghetarea productiei, nu ne asteptam sa aiba implicatii majore, cel putin in primul semestru din 2016. Recentele discutii nu au avut un impact major asupra pretului titeiului”, a explicat Fatih Birol, intr-un interviu acordat la Berlin televiziunii Bloomberg, citat de Bursa.ro.
Cat au castigat cel mai bine platiti directori din lume in cel mai bun an al lor. Nu sunt staruri de la Hollywood, nu sunt vedete de televiziune si nu canta in trupe rock, dar sunt platiti la fel de generos. Sunt cei mai bine platiti directori din lume.Cel mai bine platit manager din lume este David Zaslav, CEO-ul Discovery Communications, compania care detine postul de televiziune Discovery. Onorariul sau s-a marit de patru ori in 2014, dupa prelungirea contractului, si a ajuns la 156,1 milioane de dolari. David Zaslav, care coordoneaza activitatile de la Discovery Communications inca din 2007, si-a renegociat anul trecut contractul cu acest grup media, pe care il va conduce pana in 2019. Pachetul sau salarial de anul trecut a constat in actiuni in valoare de 145 milioane de dolari, bonusuri cash in valoare de 6 milioane de dolari, un salariu de baza de 3 milioane de dolari si indemnizatii de 1,9 milioane de dolari, scrie Adevarul Financiar.