Utile: Ce este virusul Zika si cum te protejezi de el; Cele mai bune solutii naturale pentru micsorarea porilor dilatati; Alergiile de primavara: care sunt cei mai raspanditi alergeni, care sunt simptomele si cum le tinem sub control
Ce este virusul Zika si cum te protejezi de el. Ministerul Sanatatii a anuntat ca tantarii care transmit virusul Zika se afla si pe teritoriul Romaniei, asa ca trebuie sa stii mai multe despre acest agent patogen care a panicat o lume intreaga. Virusul Zika se transmite prin intepaturi de tantar si a fost descoperit in 1947, intr-o padure din Uganda. Primul caz de boala a aparut in 1952, iar de atunci au izbucnit epidemii in Africa, Sudul Asiei si Insulele din Pacific. Virusul Zika a devenit o problema globala in 2016, cand Organizatia Mondiala a Sanatatii l-a declarat urgenta medicala de interes international, avertizand ca se va raspandi si in zone in care nu a mai existat pana acum. Cei mai multi oameni infectati cu virusul Zika nu stiu ca au boala, pentru ca nu au simptome, potrivit cdc.gov. In alte cazuri pot aparea febra, iritatii ale pielii, dureri articulare, conjunctivita, dureri musculare sau migrene. Perioada de incubatie a virsului nu se cunoaste cu exactitate, dar specialistii cred ca este intre cateva zile si o saptamana, scrieUnica.ro.
Cele mai bune solutii naturale pentru micsorarea porilor dilatati. Pielea este acoperita de pori prin intermediul carora epiderma respira si elimina transpiratia. Tot prin pori se secreta si sebumul, pelicula grasa care se formeaza la suprafata pielii, cu rol de protectie impotriva factorilor externi. Marimea porilor variaza de la persoana la persoana, insa acele persoane cu tenuri grase se confrunta cel mai adesea cu ceea ce se cheama pori dilatati, care sunt destul de vizibili si pe care toata lumea incearca sa-i ascunda. In general, tenul cu porii dilatati este specific tenurilor acneice, cu puncte negre, pete sau alte afectiuni cutanate care afecteaza frumusetea pielii. Iata, asadar, cateva remedii naturiste pentru minimizarea aspectului de pori dilatati, anuntaClick.
Alergiile de primavara: care sunt cei mai raspanditi alergeni, care sunt simptomele si cum le tinem sub control. Alergia este raspunsul sistemului imunitar al organismului la substante inofensive in mod normal, cum ar fi polenuri, alimente, sau acarienii din praf. In timp ce la majoritatea oamenilor aceste substante (alergeni) nu prezinta nici o problema, sistemul lor imunitar al persoanelor alergice le identifica drept o „amenintare” si produce astfel un raspuns inadecvat. La nivel mondial datele sunt alarmante: aprox. 20% din populatie este afectata de rinita alergica, cca. 6% are cel putin o alergie alimentara, iar aproape 20% au dermatite atopice, la un moment dat. La copiii mici prevalenta este relativ scazuta, dar creste rapid, atingand un maxim la sfarsitul adolescentei si declinand constant odata cu avansarea in varsta. Incidenta dermatitei atopice pana la 7 ani a crescut dramatic in ultimele decenii, 10 pana la 20% dintre copiii cu aceasta boala dezvolta astm, informeazaDoctorulZilei.ro.
Exercitiul de doua minute care te ajuta sa fii in forma. Timpul este pretios pentru oricine si mai ca ne-am dori ca ziua sa aiba mai mult de 24 de ore, ca sa putem face ceea ce ne-am propus. In viata noastra agitata nu mai este loc de hobby-uri sau de miscare. Insa exista un exercitiu care nu dureaza decat doua minute si care solicita o mare parte a musculaturii corpului. Este vorba despre un exercitiu cu flotari. Este foarte bun pentru ca tonifica abdomenul, picioarele, cu ajutorul lui lucrezi bratele, coapsele, fesele… Tot ce trebuie sa faci este sa executi flotari, timp de doua minute. Dupa cateva saptamani vei constata diferentele: corpul tau va fi mai puternic, vei avea tonus, vei putea sa faci si mai multe lucruri intr-o zi, deci ti se va imbunatati si activitatea, scrieUnica.ro.
Obiceiurile proaste care iti cariaza dintii. Una dintre cele mai intalnite afectiuni care ne determina sa pasim in cabinetul medicul stomatolog este caria dentara. Peste opt oameni din zece sufera din pricina cariilor dentare, se arata intr-un studiu de specialitate recent, care a avut ca interes populatia din Romania. Acestea se manifestata prin pierderea treptata a tesutului dur dentar, sub actiunea mai multor factori. Printre cele mai frecvente cauze ale cariilor se numara calitatea materialului dentar, deci predispozitia genetica, lipsa laptelui matern din alimentatia copilului, stilul de viata nesanatos si carentele de vitamine si minerale. De vina poti fi si alimentatia moderna bogata in zaharuri si chimicale si igiena dentara precara. Alte cauze sunt legate de dezechilibrul florei din cavitatea bucala, cantitatea si calitatea salivei, medicamentele si dezechilibrele hormonale, infectiile cu streptococci mutans si lactobacilli, dar si fumatul, anuntaClick.