Sari direct la conținut

Politic Show: Strategia PSD sa ramana la Putere: la vremuri noi, tot noi. Azi, in esalonul doi; Proiectul privind pensiile speciale pentru alesii locali, adoptat tacit de Camera Deputatilor; Cautiunea Elenei Udrea, garantata de una din firmele la care este asociata

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Strategia PSD sa ramana la Putere: la vremuri noi, tot noi. Azi, in esalonul doi Liderul PSD, Liviu Dragnea, incearca sa mai pastreze cateva parghii de control in noul Guvern, in conditiile in care trecerea PSD in Opozitie este doar o chestiune de zile. La negocierile pe care le-a purtat cu premierul desemnat, Dacian Ciolos, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut doar numirea unor noi ministri tehnocrati, nu si schimbarea secretarilor de stat si a altor directori de agentii si institutii publice. „Un guvern tehnocrat nu are baza de resurse umane pe care sa o foloseasca pentru recrutare, pentru a ocupa anumite functii publice. In aceste conditii cred ca premierul are doua variante: varianta in care cedeaza la presiuni, nu din partea noastra, si va schimba de dragul schimbarii; sau varianta corecta si echilibrata in care asigura functionarea institutiilor statului si implementeaza programul de guvernare”, a declarat Dragnea, conform Adevarul.

Cristian Grosu / Teoria celor 200.000: Noul guvern si provocarea lui neobisnuita Dacian Ciolos are doua mize mari. Nu e doar mandatul stramt pe care-l are ca un guvern ne-politic. Acolo e limpede: trebuie sa gestioneze riscurile din mostenirea rezultata din ultimele luni inconstiente ale guvernului PSD – presiune uriasa pe deficit, risc major de derapaje – venituri taiate la cheltuieli crescute. Cea de-a doua miza e alta: sa gaseasca masuri si legislatie pentru a pune in valoare acum drangul de schimbare care in Romania se acumuleaza cu aceeasi ritmicitate ca si placile tectonice din Vrancea. „Strada” de saptamana trecuta arata cu acum suntem pe acumulare. Daca rateaza aceasta „steluta”, e greu de crezut ca ea va mai rasari mai devreme de o generatie: si generatiile se resemneaza exact asemenea indivizilor care le alcatuiesc, scrie Curs de Guvernare.

Proiectul privind pensiile speciale pentru alesii locali, adoptat tacit de Camera Deputatilor Propunerea legislativa, semnata de un grup de 30 de deputati si senatori de la PSD, PNL, UDMR, prevede ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene care au varsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale, prevedere aplicandu-se si celor care au detinut astfel de functii anterior intrarii in vigoare a actului normativ. Cuantumul indemnizatiei pentru limita de varsta se acorda in limita a trei mandate si de calculeaza ca produs al numarului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizatia bruta lunara. Indemnizatia se cumuleaza cu orice tip de pensie stabilita in sistemul public de pensie si se suporta din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, se mai arata in proiect, anunta Gandul.

Cautiunea Elenei Udrea, garantata de una din firmele la care este asociata Avocatul Elenei Udrea, Alexandru Chiciu, a declarat, joi, ca una din firmele la care Elena Udrea este asociata a depus o garantie imobiliara, pentru a acoperi cautiunea de cinci milioane de euro, pe care ea o avea de platit, intr-unul din dosarele in care este anchetata, informeaza Romania Libera. Elena Udrea s-a prezentat, joi dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a lamuri anchetatorii daca poate plati cautiunea dispusa de acestia, in dosarul in care este acuzata ca ar fi finantat in campania electorala din 2012 a PDL cu bani primiti de la omul de afaceri Bogdan Buzaianu. Avocatul Elenei Udrea a declarat ca plata cautiunii a fost depusa de una din firmele in care Udrea este asociat, din cauza ca fosta ministra are toate bunurile sub sechestru.

Klaus Iohannis se pregateste de scena „Adio, PNL!” Liberalilor le este teama ca premierul desemnat de pre se dintele Klaus Iohannis, Dacian Ciolos, isi va face un alt partid politic, daca guvernarea sa va fi una de succes. Surse din PNL au precizat, pentru EVZ, ca acest scenariu a fost discutat in interiorul partidului de mai multe ori, mai ales in ultima saptamana. Lipsa de comunicare dintre Klaus Iohannis si PNL si scandalurile de coruptie in care sunt implicati lideri ai partidului contribuie la acest scenariu care a produs nemultumiri in partid. Cu atat mai mult cu cat popularitatea lui Iohannis este motivul pentru care PNL se afla pe primul loc in majoritatea sondajelor de opinie. In plus, un partid sustinut chiar si informal de catre Klaus Iohannis, va diviza electoratul de dreapta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro