Sari direct la conținut

Utile: Alimentul comun care creste riscul de cancer; Faina alba, nociva pentru sanatatea noastra. Adevaruri socante; De ce este bine sa faci baie cu ghimbir

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Alimentul comun care creste riscul de cancer Cancerul pancreatic nu poate fi detectat in stadii incipiente, de aceea tot mai multe persoane ajung prea tarziu la medic, potrivit positivemed.com. Aproximativ 74% dintre cei care sufera de aceasta afectiune mor in primul an de la diagnostic si doar 7% dintre acestia traiesc mai mult de 5 ani. In aceste conditii, nu este de mirare ca cercetatorii incearca sa afle cauzele acestei afectiuni si cum pot opri evolutia ei. Studii recente au stabilit ca unul dintre factorii care duc la aparitia cancerului la pancreas este consumul de carne rosie sau carne procesata. Cercetatorii suedezi au constatat, in 2012, ca barbatii care mananca doua bucati de bacon si un carnat pe zi au un risc cu 19% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic. Riscul a ajuns la 29% cand au mancat 120 de grame de carne rosie pe zi. INtegral pe Unica.ro.

Faina alba, nociva pentru sanatatea noastra. Adevaruri socante Painea din faina alba este mai gustoasa si mai pufoasa, insa are un mare neajuns. Prin procesele tehnologice de prelucrare a graului si de rafinare a fainii, fabricantii de faina alba suprima germenii de grau care contin 76% din vitamine si minerale. Astfel, vitamina E, calciul, fosforul, fierul, magneziul si tot complexul de vitamine B raman in taratele care rezulta in urma procesului de macinare si cernere. Daca o insecta reuseste sa intre intr-un sac de faina, aceasta va muri aproape instantaneu. Cercetarile au demonstrat ca aceasta actioneaza exact ca un insecticid veritabil, avand un efect letal asupra insectelor care o ingera. Faina alba contine aloxan – Aloxanul este o substanta care determina dezvoltarea diabetului. Aceasta substanta este raspunzatoare de aspectul pufos si aerat al painii. Din pacate, conform studiilor, aloxanul distruge celulele beta ale pancreasului. Vestea buna este ca actiunea aloxanului poate fi contracarata de vitamina E, scrie Avantaje.

De ce este bine sa faci baie cu ghimbir Ghimbirul este unul dintre cele mai populare condimente si are numeroase efecte benefice asupra sanatatii. Vezi de ce este bine sa faci baie cu ghimbir. Ghimbirul este foarte eficient pentru detoxificare si este recomandat frecvent in curele pentru eliminarea toxinelor. Oamenii il folosesc de mii de ani, datorita proprietatilor lor anti-inflamatorii si continutului ridicat de antioxidanti, potrivit Unica. Acest condiment nu este miraculos doar daca actioneaza din interior, ci si din exterior. Baia de ghimbir este foarte buna pentru curatarea de toxine si metale grele. Pentru ca efectul sa fie puternic, trebuie sa adaugi in apa si un mineral puternic, precum sarea amara. O baie intr-un amestec de ghimbir si sare amara nu numai ca iti detoxifica organismul, ci si permite absorbtia megneziului si a sulfatilor.

Afla de ce faci cancer de la carnea procesata Organizatia Mondiala a Sanatatii, cunoscuta sub numele de Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului, a ajuns la concluzia ca oamenii care consuma carne procesata se imbolnavesc de cancer colorectal. Nu este prima data cand expertii din domeniul sanatatii fac o asemenea afirmatie, insa, de data aceasta, publicul larg are posibilitatea de a intelege cu ajutorul catorva ipoteze modul in care aceste alimente pot cauza cancer. Pe langa ceea ce este evident, si-anume faptul ca acest tip de carne este plin de acizi grasi si sodiu, in timpul prelucrarii si incalzirii sale, aceasta este imbibata cu o serie de substante chimice cancerigene, compusi care deterioreaza celulele, anunta Libertatea.

Ce ne transmit culorile Alb – Este simbolul puritatii, religiei si nevinovatiei. Putem folosi albul pentru a accentua curatenia si nevinovatia si pentru a indica corectitudinea. Trebuie sa ne ferim de aceasta culoare in climatul rece, in incaperile inchise si in spatiile de la serviciu. Albastru – Albastrul simbolizeaza dorinta de cunoastere, increderea si siguranta. In plus, reprezinta tot ceea ce este inca necunoscut si este necesar a fi descoperit. Aceasta culoare rece, odihnitoare si linistitoare, indeamna la calm si reverie, predispune la concentrare si liniste interioara. Rosu – Rosul este culoarea puterii si a energiei, poate insemna pericol sau fericire, atrage atentia si da senzatia de caldura, amabilitate. Rosul este o culoare calda si un bun stimulator general: excita, irita, provoaca, incita la actiune indeosebi in plan psihomotor, este stimulent intelectual, usor nelinistitor, confera senzatia de pierdere in spatiu, aprindere, insufletire, activare, mobilizare, faciliteaza asociatiile de idei. Integral pe Psychologies.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro