Sari direct la conținut

Politic Show: Tariceanu: PNL devine din ce in ce mai mult un partid croit dupa stilul lui Basescu; 12 deputati care au absentat au fost sanctionati cu retinerea a 1% din indemnizatie; PSD umbla iar la Codul Penal

HotNews.ro
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto
POLITIC SHOW, Foto: Colaj foto

Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru: Legea pensiilor speciale va ajunge in plenul comun in 30 de zile. Vicepresedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, sustine ca solicitarea presedintelui Klaus Iohannis privind reexaminarea legii prin care se instituie indemnizatia speciala pentru parlamentari a facut obiectul unei discutii in sedinta Birourilor permanente reunite ale Parlamentului de marti, proiectul legislativ fiind inaintat Comisiei de specialitate pentru intocmirea raportului. Potrivit acestuia, cererea de reexaminare ar putea intra pe ordinea de zi a plenului comun al Senatului si Camerei Deputatilor in termen de 30 de zile. „Proiectul legii pensiilor speciale s-a discutat in sedinta comuna de ieri (marti – n.r.) a Birourilor permanente. A fost repartizat, trimis la Comisia care se ocupa de acest act normativ. Urmeaza ca aceasta sa prezinte raportul pentru cererea de reexaminare si, spun eu, in termen de 30 de zile va ajunge in plenul comun. E o chestiune care tine de plenul comun, nu tine de plen separat”, a explicat Chelaru, la finalul sedintei Biroului permanent al Senatului de azi, scrieEVZ.

Fostul lider al PNL, Calin Popescu Tariceanu: PNL devine din ce in ce mai mult un partid croit dupa stilul lui Basescu. S-a desistat. Fostul lider al PNL, Calin Popescu Tariceanu, care a parasit randurile PNL neumltumit de ruperea USL, spune despre fostul sau partid ca „s-a desistat”, preluand stilul fostului rpesedinte Traian Bsescu. „Sigur ca exista, dupa cum ati constatat cu totii si la alegerile prezidentiale de anul trecut, un electorat liberal numeros, care are nevoie de o reprezentare corecta. Noi suntem decisi ca ALDE sa fim singurul reprezentant al valorilor liberale din Romania dupa ce PNL s-a desistat, nemaivorbind de faptul ca, in momentul de fata, PNL devine din ce in ce mai mult un partid croit dupa stilul fostului presedinte Basescu in ceea ce priveste limbajul politic, stilul de manifestare, atitudinea. Cred ca experientele nefaste prin care Romania a trecut in perioada Basescu i-a determinat pe foarte multi alegatori sa ia distanta de acest mod de a face politica – inconsecventa, minciuna, jigniri. Toate aceste lucruri caracterizeaza, din pacate, PNL de astazi care nu mai reprezinta sub nicio forma valorile liberale”, a spus miercuri Tariceanu, la finalul Biroului Politic al ALDE, anuntaAdevarul.

Reactia lui Daniel Constantin dupa ce Piedone a plecat de la PC la UNPR. Copresedintele ALDE Daniel Constantin i-a urat succes primarului Sectorului 4 Cristian Piedone, care ar urma sa candideze pentru UNPR la viitoarele alegeri locale, precizand ca acesta a ales „calea interesului national” si, personal, nu doreste sa se piarda in „conflicte personale sau jigniri”. Intrebat despre alegerea facuta de primarul Sectorului 4, ales pe lisat PC, Daniel Constatin i-a urat succes lui Piedone, afirmand ca este adeptul unei politici de constructie si refuza „sa se piarda in conflicte personale sau jigniri” lansate in spatiul public. Daniel Constantin a tinut sa ii multumeasca pentru activitatea avuta in cadru PC, afirmand ca au fost anumite aspecte pe care le-a clarificat cu Piedone, legate de functia prim-vicepresedinte. Constantin a mai afirmat ca Piedone „stia foarte bine ca este desemnat prim-vicepresedinte si si-a dat acordul”, informeazaGandul.

PSD umbla iar la Codul Penal. In startul sesiunii parlamentare, Senatul a avut, ieri, pe ordinea de zi, un proiect controversat de modificare a Codului de Procedura Penala, amanat din cauza defectiunilor tehnice la sistemul de vot. Proiectul a fost initiat de senatorul PSD, Marius Manolache, urmarit penal si semnat de alti noua senatori, opt de la PSD si unul de la minoritati, trei dintre ei avand, la randul lor, probleme cu legea. Daca ar fi adoptate, modificarile propuse de acestia ar usura viata celor cu probleme penale. Cea mai controversata schimbare vizeaza aprecierea probelor. Potrivit legii in vigoare, condamnarea se dispune daca instanta are convingerea ca acuzatia a fost dovedita „dincolo de orice indoiala rezonabila”. Potrivit proiectului, condamnarile vor putea fi dictate doar cand magistratul nu mai are nici un dubiu ca acuzatul a comis fapta. Mai mult, masura arestului preventiv poate fi dispusa doar daca „exista probe concrete”, scrieRomania Libera.

12 deputati care au absentat nemotivat au fost sanctionati cu retinerea a 1% din indemnizatie. Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat retinerea a 1% din indemnizatia lunara pentru 12 deputati, printre care Sebastian Ghita si Remus Cernea, care au absentat nemotivat de la lucrarile parlamentare. Cele mai multe absente in lunile martie si aprilie le-a inregistrat deputatul Sebastian Ghita (PSD), respectiv 27, acesta fiind urmat de Radu Popa (grupul democrat si popular) cu 24 de absente, Ion Mihailescu (PSD) cu opt absente, Eduard Martin (PSD) cu sapte absente, Ion Ochi (PSD) si Andrei Sava (PSD) cu cate cinci absente, Remus Cernea (neafiliat) cu patru absente, Iulian Manda (PSD) si Valeriu Steriu (PSD, membru UNPR) cu cate trei absente, Constantin-Cosmin Enea (PSD) cu doua absente, Marius Manolache (PSD) si Victor Roman (PSD) cu cate o absenta, anuntaEVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro