Sari direct la conținut

Politic Show: Ce s-a aflat, de fapt, in spatele votului in favoarea lui Liviu Dragnea; Cursantii SRI se inghesuie la conducerea ANI; Adrian Nastase il critica dur pe fostul lui discipol, Victor Ponta, dupa alegerea lui Dragnea la sefia PSD

HotNews.ro
Politic Show, Foto: Colaj foto
Politic Show, Foto: Colaj foto

Ce s-a aflat, de fapt, in spatele votului in favoarea lui Liviu Dragnea Social-democratii l-au uns sef al PSD pe Liviu Dragnea nu neaparat pentru ca si-l doreau la conducerea partidului, ci pentru a scapa de politica de partid instaurata de Victor Ponta, pe care o dezaprobau cu totii. Specialistii contactati de Adevarul arata ca votul in favoarea lui Liviu Dragnea a fost, de fapt, un vot negativ pentru Victor Ponta. Liviu Dragnea a fost votat presedintele interimar al PSD de o majoritate de conjunctura care s-a format in jurul sau, cu unicul scop de a-l lasa pe Victor Ponta in afara PSD. Prin votul masiv acordat lui Liviu Dragnea, social-democratii au vrut sa se elibereze de sub jugul lui Victor Ponta, fiind nemultumiti de politica de partid pe care le-a impus-o in calitate de presedinte al PSD.

Sah la premier: Dragnea ii ofera „protectie” ministrului Justitiei, la o zi dupa ce Ponta il pusese la colt in sedinta de Guvern Abia ales sa conduca PSD pana la Congres, Liviu Dragnea a dat doua mesaje foarte importante: nu mai vrea sa vada politicieni din partid care sa vorbeasca despre justitie si il sprijina pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cel avertizat ieri de premier in sedinta de guvern ca si-ar putea pierde portofoliul. Noul lider al PSD, Liviu Dragnea, si-a exprimat intreaga sa sustinere pentru ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, subliniind ca nu mai vrea sa vada politicieni care vorbesc despre justitie, scrie Gandul.

Sorin Oprescu, dezvaluiri despre consilierul sau Solomon Wigler Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi seara, la B1 tv, ca fostul sau consilier, Solomon Wigler, arestat preventiv pentru luare de mita, era mana lui dreapta asa cum erau si ceilalti consilieri ai sai, scrie Agerpres. „Era mana mea dreapta cu toti cei sapte consilieri, care la vremea respectiva toti erau mana dreapta. Eu i-am folosit pe domnii consilieri de comun acord cu ei pentru o serie intreaga de obiective, pe care le aveam de construit, sa putem sa supraveghem. Exista un domn consilier, un om care asaza proiectele pe ordinea de zi, le discuta daca exista toate conditiile de legalitate si de abia atunci le propun Consiliului General”, a afirmat Oprescu, informeaza Romania Libera.

Cursantii SRI se inghesuie la conducerea ANI Trei persoane si-a depus candidaturile pentru functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate, postul fiind liber din martie, dupa demisia lui Horia Georgescu, trimis in judecata pentru fapte de coruptie Niciuna dintre persoanele care s-au inscris in competitia pentru sefia ANI nu are o biografie impresionanta sau rezultate deosebite in lupta cu coruptia. Doi dintre candidati, Bogdan Stan si Petru Claudiu Platon, au urmat cursuri postuniversitare la Academia Nationala de Informatii, institutia de pregatire a cadrelor SRI, scrie EVZ.

Adrian Nastase il critica dur pe fostul lui discipol, Victor Ponta, dupa alegerea lui Dragnea la sefia PSD Fostul premier Adrian Nastase a publicat, pe blogul personal, un text in care il critica pe Victor Ponta pentru modul in care a condus PSD si prezinta propria interpretare privind votul acordat de social-democrati lui Liviu Dragnea. „Nu am vrut sa scriu despre Cex, inainte de Cex. In opinia mea, a fost un vot impotriva unui anumit mod de a face politica de partid. Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare si a ignorat activitatea de partid. Departamentele nu au mai functionat. Sedintele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu. Succesiunea de compromisuri, coabitari, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernarii), fara corectii ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidentiale, numirile guvernamentale fara o consultare in partid, transformarea congresului anuntat in Consiliu National si apoi incercarea de amanare a Congresului pana in 2017 au fost doar cateva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea”, a aratat Nastase, conform Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro