Sari direct la conținut

Lansare de carte: "In pielea goala". Scriitorul american David Sedaris acorda autografe azi, 12 Decembrie, la Bucuresti

HotNews.ro
Lansare carte Sedaris, Foto: Hotnews
Lansare carte Sedaris, Foto: Hotnews

Editura Publica va invita vineri 12 decembrie, incepand cu ora 19:00, in mansarda librariei Bastilia (Piata Romana, nr. 5) la intalnirea cu scriitorul american David Sedaris, ocazie cu care se va lansa traducerea in limba romana a cartii de eseuri autobiografice – In pielea goala.

Evenimentul va include un dialog al autorului In pielea goala cu Cristian Lupsa, editor Decat o Revista, o sesiune intrebari si una de autografe.

David Sedaris a devenit unul dintre cei mai cunoscuti scriitori americani de satira, gratie umorului sarcastic si a spiritului critic incisiv. Priceperea cu care analizeaza eufemismul cultural si corectitudinea politica dovedeste ca Sedaris este pe drept numit un maestru al satirei si unul dintre cei mai fini observatori ai conditiei umane actuale.

David este autorul best sellerurilor The Barrel Fever si Holidays on Ice, dar si al unei colectii de eseuri biografice care au ajuns in topul vanzarilor imediat dupa publicare – Naked/ In pielea goala, Me Talk Pretty One Day si Dress Your Family in Corduroy and Denim. Cartile sale au fost tiparite in 7 milioane de exemplare si traduse in 25 de limbi.

Sunt aproape 10 ani de cand am ascultat pentru prima oara o poveste de David Sedaris si tin minte ca m-am oprit din ce faceam pentru ca nu mai auzisem niciodată o astfel de voce. Nu ma refer la glas, desi e la fel de inconfundabil, cat la vocea naratiunii, o impletire nepereche intre dulce si amarui, intre auto-ironie si vulnerabilitate. E vocea unui om care te invita sa te asezi langa el si sa calatoriti impreuna prin viata, plini de uimire. Eseurile lui Sedaris sunt despre nimicurile prin care trecem cu totii – familie, relatii, momente stranii prin aeroporturi si cafenele –, dar si despre cum aceste nimicuri sunt de fapt totul. – Cristian Lupsa, editor Decat o Revista

Din liceu n-am mai ras de unul singur in public. Nu pentru ca as fi un sobru, ci din cauza cinismului-defect profesional de jurnalist. Pana ce am cumpărat o carte de Sedaris dintr-un aeroport. Si am inceput sa rad. Un ras fin, autoironic, cu alinturi antropologice. Un ras din care si inveti. Vecinul din avion m-a intrebat de ce rad. I-am dat sa citeasca. La sosire a intrat in prima librarie si a cumpărat un Sedaris. – Vlad Mixich, jurnalist

Pe masura ce trece in revista momentele critice ale vietii sale – mai intai suferinta indurata in copilarie din cauza comportamentului sau obsesiv-compulsiv (care includea linsul de intrerupatoare sau numaratul pasilor), primele indicii terifiante ale homosexualitatii sale sau unele experiente cu autostopul care aproape i-au adus moartea – Sedaris merge mai departe decat a făcut-o vreodata lasandu-i pe cititori muti de uimire si provocandu-le un raset ce le taie respiratia in fata indraznelii cu care abordeaza atat viata, cat si scrisul.

Autointitulandu-se o persoană „data naibii“, Sedaris este un satirist talentat cu o abilitate stranie de a recrea dialogul si de a nascoci fantezii. Cat despre personajele sale, acestea merita toata atentia: oameni cu trăiri si prejudecați deplorabile, fie ele de natură sexuală sau etnica. Brutal de onest si genial de elocvent, Sedaris este pozitiv de tonic. – Donna Seaman, Booklist

NARATOR este colectia de non-fictiune creativa a editurii Publica, gen literar care utilizeaza un stil de scris relativ nou si poate fi descris succint astfel: povesti adevarate bine spuse.

Editura Publica recomanda nonfictiunea creativa si povestile adevarate bine spuse. Prin seria Narator ne-am propus sa promovam autenticitatea si sa aducem povestile de viata, tulburatoare ori amuzante, in lumina tiparului. Incurajam, de asemenea, povestasii autohtoni sa ne trimita istoriile care le-au marcat biografia, iar noi o sa-i transformam in autori-naratori.

PUBLICA este editura specializata in publicarea de carti actuale si relevante de non-fictiune: business, stiinte sociale, biografii si non-fictiune creativa. In portofoliul editurii gasim nume relevante precum Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman, Joseph Stiglitz, Sir Ken Robinson, Richard Branson, Dan Ariely.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro