Sari direct la conținut

“Tocatorul uman de hartii” a castigat in prima instanta procesul cu societatea Assystem, care a obligat-o sa faca manual confetti

HotNews.ro
Tocatorul uman de hartii, Foto: Hotnews
Tocatorul uman de hartii, Foto: Hotnews

Fosta angajata a societatii Assystem Romania care a primit ca sarcina de serviciu sa rupa cu mainile hartii a castigat in prima instanta procesul cu aceasta companie. Magistratii au respins cererea companiei ca decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii sa fie anulata, insa hotararea instantei va fi atacata cu apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a declarat pentru HotNews.ro avocatul firmei. HotNews.ro a prezentat cazul la inceputul anului, in exclusivitate, in reportajul multimedia „Tocatorul uman de hartii”.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a anuntat ca a amendat la finalul anului trecut compania Assystem Romania cu 20.000 lei pentru discriminare, hartuire si incalcare a dreptului la demnitate, pentru “obligarea unei persoane sa distruga manual documente considerate a fi secrete, ca efect al unui proces castigat de persoana in cauza impotriva firmei angajatoare”.

Tanara a povestit pentru HotNews.ro, sub protectia anonimatului, ca saptamani intregi a avut ca unica sarcina sa rupa hartii cu mainile, fara foarfeca sau alt instrument ajutator, dupa ce a contestat in instanta propria demitere. Ea fusese data afara din multinationala in care lucra ca secretara, a atacat in instanta demiterea, magistratii i-au dat dreptate si l-au obligat pe angajator sa o reprimeasca la munca, potrivit acesteia.

In aceasta situatie, la reangajarea ei, conducerea firmei a decis initierea unui „nou business”, dupa cum se arata in minuta unei intalniri de lucru: transformarea documentelor confidentiale in confetti pentru Mardi-Gras si pentru Carnavalul de la Rio – “varianta FUN” asa cum a fost denumita in sedinta conducerii firmei – post pe care avea sa il ocupe fosta secretara.

Roger Coat, administratorul companiei Assystem Romania, a declarat atunci pentru HotNews.ro ca a contestat in instanta decizia CNCD si ca distrugerea manuala a documentelor este o munca obisnuita pentru angajatii din firma, impusa de politica de confidentialitate convenita cu clientii. “Distrugerea documentelor se face intotdeauna manual in situatia inscrisurilor care, din cauza dimensiunilor, nu pot fi distruse mecanic, pentru a ne asigura ca nu exista documente care sunt aruncate la gunoi fara sa fi fost inainte distruse”, spune Roger Coat.

La noua luni de la hotararea CNCD, prima instanta de judecata a respins cererea companiei de a anula decizia de discriminare si a obligat-o sa ii plateasca fostei angajate 3.000 lei cheltuieli de judecata. Decizia magistratilor va fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a declarat pentru HotNews.ro avocatul companiei.

Citeste si:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro