Sari direct la conținut

Ilie Sarbu: Gestul lui Basescu este unul iresponsabil, a atins culmea dementei/ Iin Constitutie sunt prevederi, precum punerea sub acuzare, care ar trebui discutate in USL

HotNews.ro
Ilie Sarbu, Foto: HotNews.ro
Ilie Sarbu, Foto: HotNews.ro

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat luni la Parlament ca gestul preseditelui Traian Basescu de a nu semna memorandumul cu FMI este unul „iresponsabil, care se apropie de dementa”. Gestul este unul iresponsabil dincolo de asta arunca tara in haos sau poate chiar asa vrea sa dea foc Romaniei, se apropie de dementa”, a declarat Sarbu.

„A ajuns in pragul falimentului mental, vrea sa distruga tot nu stiu daca trebuie lasat sa fac lucrul asta, insa asta nu depinde de mine. Cred eu ca va trebui sa gasim o formula sa-l aduce la realitate pe domnul Basescu, el traieste in alta realitate(…)Eu cred ca a atins la ora actuala culmea dementei, lucrurile sunt grave si ar trebui sa fie mai atent la ceea ce face”, a mai spus Sirbu.

„Parlamentul, noi, tara, ce facem daca Basescu nu mai vrea sa faca nimic si vrea sa duca Romania in faliment si noi stam sa ne uitam? Nu stiu ce trebui facut, sigur dvs va ganditi acum la suspendare, nu putem sa-l lasam sa nenoroceasca o tara intreaga ca a vista el noapte urat sau i se termina viata politica”, a comentat Ilie Sarbu decizia presedintelui Traian Basescu”.

Reamintim ca presedintele Traian Basescu a declarat luni seara la Palatul Cotroceni ca a decis sa nu aprobe memorandumul trimis de Guvern pentru aprobarea negocierilor cu FMI din cauza majorarii accizei la carburanti. „Nu imi voi asuma aceasta masura antieconomica, impotriva intereselor Romaniei si a sanselor de relansare a economiei”, a spus Traian Basescu.

Ulterior, Ilie sarbu a declarat pentru gandul ca in Constitutie sunt prevederi, precum punerea sub acuzare, care ar trebui discutate in USL

„Este o premiera care se apropie de dementa. Astea sunt mult mai grave decat o suspendare…Sunt in Constitutie si alte prevederi, dar cand vrei sa nenorocesti o tara, sunt punere sub acuzare, sunt lucruri care pot fi discutate. Cum? Pe ce motiv? Daca ar fi vorba si ar vrea sa fie credibil pentru aceasta acciza, pentru noi cei care mergem cu masinile, stim ca pretul barilului de petrol scade si nu are influenta. Daca se comporta ca acum sunt foarte sceptic ca mai putem coabita un an, desi am facut tot ce a depins de noi. Noi vrem sa fie bine, el vrea sa fie rau, atunci trebuie sa gasim o solutie, stam toti cu mainile incrucisate si admiram deviatia de la modul normal si firesc. Ce facem il lasam sa faca ce a facut Nero?”, a declarat pentru gandul Ilie Sarbu.

Ce prevede Constitutia la art 96 despre punerea sub acuzare

(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.

(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.

(4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

Pantazi Cristian: sa pui si asta

Pantazi Cristian: Presedintele poate fi pus sub acuzare pentru inalta tradare cu votul a doua treimi din numarul parlamentarilor. Odata pus sub acuzare si pana la decizia Inaltei Curti, presedintele este suspendat.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro