Sari direct la conținut

FOTOGALERIE Cum arata Piata Universitatii dupa prima sa iarna: rugina, pavaj deteriorat, beton denivelat si corpuri de iluminat defecte sau distruse

HotNews.ro
Piata Universitatii, dupa patru luni, Foto: Hotnews
Piata Universitatii, dupa patru luni, Foto: Hotnews

Dupa ce a gazduit un Targ de Craciun, a fost transformata intr-o parcare publica timp de o luna si a trecut printr-o iarna blanda, Piata Universitatii a inceput sa arate semne de deteriorare. Pavajul din piatra cubica prezinta portiuni sparte sau deteriorate in urma unor lucrari edilitare, betonul alb are zone denivelate unde se aduna apa atunci cand ploua, iar mai bine de jumatate din corpurile de iluminat din jurul celor patru statui din Piata au fost deteriorate si nu mai functioneaza. Anul trecut, Primaria anunta ca vor mai face lucrari de amanejare si finisare in aceasta primavara, insa reprezentantii institutiei nu au raspuns solicitarii HotNews.ro de a detalia ce lucrari vor mai fi facute, precum si cine va repara pagubele produse.

Prin ce a trecut noua Piata a Universitatii in primele patru luni de la inaugurare

Pe 15 noiembrie Piata Universitatii a fost deschisa traficului pietonal odata cu deschiderea parcarii subterane la care s-a lucrat mai bine de trei ani. Atunci, solutia de amanejare a Pietei a starnit mai multe controverse dupa ce Primaria a modificat solutiile din proiectul castigator. HotNews.ro a scris in repetate randuri despre scandalul iscat in jurul amenajarii Pietei Universitatii.

In perioada sarbatorilor de iarna Piata a gazduit Targul de Craciun Bucuresti, insa dupa ce acesta a fost strans, la inceputul lunii ianuarie, Piata Universitatii a fost invadata de masini parcate neregulamentar.

Abia pe 7 februarie, Piata Universitatii a fost eliberata de masinile parcate neregulamentar, dupa ce HotNews.ro a scris in repetate randuri despre cum piata s-a transformat intr-o parcare improvizata ilegal, iar parcarea subterana sta pe jumatate goala.

Tot in aceeasi perioada in Piata au fost facute mai multe lucrari edilitare, iar pavajul din piatra cubica a fost spart. Dupa terminarea lucrarilor, insa, piatra cubica a fost pusa inapoi denivelat, la distante inegale intre bucati.

Reprezentantii primariei declarau atunci pentru HotNews.ro ca au solicitat companiei responsabile sa isi repare greseala cat mai repede, insa nici pana in prezent acest lucru nu s-a intamplat, iar pavajul din piatra cubica este vizibil deteriorat in zona unde s-a lucrat.

Piata Universitatii, dupa patru luni de la inaugurare

Acum, dupa patru luni de la inaugurare, Piata Universitatii a inceput sa arata semne de deteriorare. HotNews.ro a solicitat Primariei Capitalei sa detalieze ce lucrari vor mai avea loc in aceasta primavara, daca amenajarile facute pana acum sunt acoperite de vreo garantie si cum vor fi remediate stricaciunile din Piata.

  • Pana la data publicarii acestui articol, Primaria nu a raspuns solicitarii transmise de redactia noastra. HotNews.ro va publica raspunsul Municipalitatii de indata ce il va primi.

Mai jos va prezentam cateva dintre elementele deteriorate din Piata Universitatii.

  • Pavajul. In cateva zone din Piata, pavajul cu piatra cubica s-a denivelat, iar in zona de langa casa liftului, acolo unde au fost facute acele lucrari edilitare mentionate mai sus in articol, pavajul este deteriorat. In plus, pe langa unele cladiri din Piata pavajul a fost spart pentru diverse lucrari.

  • Betonul. Portiunea de beton alb prezinta crapaturi si portiuni denivelate unde se aduna apa atunci cand ploua.

  • Corpurile de iluminat. Cele mai afectate elemente din Piata sunt corpurile de iluminat ingropate in beton in jurul celor patru statui din Piata.

Majoritatea nu mai functioneaza, iar o buna parte din aceste corpuri au fost deteriorate si prezinta semne de lovituri.

n.r. – Zonele incercuite ilustreaza spoturile defecte

  • Placa informativa. Langa casa liftului a fost montata pe pavaj o placheta metalica cu informatii legate de Piata Universitatii. Dupa patru luni de zile placheta informativa a ruginit si nu se mai recunoaste scrisul de pe ea.

  • Transformatorul. Chiar langa muzeul de Istorie al Bucurestiului a fost amplasat un transformator electric. Primaria Capitalei sustinea in noiembrie 2012 ca acesta a fost folosit pentru organizarea de santier si va fi desfiintat dupa finalizarea lucrarilor, insa acest lucru nu s-a intamplat nici pana azi.

Nota: Imaginile au fost realizate pe data de 20 martie. De atunci si pana la data publicarii materialului, HotNews.ro a asteptat un raspuns de la Primaria Capitalei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro