Elena Udrea: Nerealizarile din ministerul pe care il conduc le pun pe seama crizei
Elena Udrea a declarat in cadrul emisiunii „Ultima sansa” (Realitatea TV) ca insuccesele sale ca ministru tin de imposibilitatea de a arata cat de multe se fac la ministerul pe care il conduce si de finantarea scazuta survenita in urma crizei. In legatura cu relatia sa cu presa, Udrea a declarat ca nu este una constructiva si ca barajul mediatic cu care se confrunta este unul special creat.
„Insuccesele mele ca ministru tin de imposibilitatea de a arata cat de multe se fac la acest minister. Ma supara si imi creeaza probleme de constiinta. Ar putea fi rezultate mai bune, dar asta tine si de finantare. Deci, nerealizarile le pun pe seama crizei”, a spus Udrea.
Intrebata daca un insucces al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului este nedesfiintarea Companiei Nationale de Investitii, Elena Udrea a declarat ca aceasta este o procedura care nu tine de activitatea sa.
„La sfarsitul anului se va desfiinta. Nu stiam ca este atat de greu ca actionarii sa se decida. Este o procedura intreaga legislativa si parcurgem pasii in felul actionarilor. Pana la momentul la care se va desfiinta, reorganiza, faptul ca isi duce programul pana la capat nu este deloc un insucces”, a mai spus Elena Udrea.
„Un alt insucces a fost ca trebuie sa majoram TVA-ul, dar la asta a contribuit si decizia CCR. Daca incepeam aceste reforme in 2009, nu se ajungea aici. Suntem in mijlocul unui plan de actiuni care vizeaza restructurarea mediul bugetar si incurajarea mediului privat”, a mai spus Udrea.
In legatura cu relatia sa presa, Udrea a declarat ca nu este una constructiva si ca barajul mediatic nu este unul natural, ci unul special creat.
„Daca ne gandim ca teme importante pe care acest minister le deruleaza nu sunt niciodata discutate, dezbatute, cred ca nu este natural, ci dedicat acest baraj mediatic. Foarte rar la nivel national se preiau temele importante pe care un ministru le lanseaza in spatiu public. Eu nu solicit alta atitudine din partea presei. E o obligatie a mediei fata de societate. Calitatea presei a scazut iar ceea ce se intampla nu este numai vina clasei politice. Cred ca politicenii si media ar trebui sa depaseasca etapa cu gasirea vinei”, a mai spus Udrea.
Elena Udrea a reafirmat ca nu isi doreste sa candideze la presedintia partidului si ca apreciaza atitudinea lui Gheorghe Falca, de a-si anunta candidatura in interiorul partidului, in detrimentul altor „colegi care isi negociaza candidatura inainte de a o anunta”.
Cu privirea la afirmatiile lui Cristian Preda la adresa partidului, Elena Udrea a declarat ca ar fi bine ca el sa le declare in interiorul partidului si ca aici a fost si supararea celor din PDL.
„Eu cred ca exista pe de-o parte un aspect pozitiv, tinand cont ca exista opinii care tind la reformarea partidului. Trebuie sa existe un dialog permanent si aici apreciez discursul lui Baconschi, care vede nevoia de schimbare, dar pastreaza totusi elementele de identitate ale partidului. Cred ca pentru PDL contributia oamenilor precum Cristi Preda, Monica Macovei, Sever Voinescu este foarte importanta”, a spus Elena Udrea.
Intrebata ce linie sustine in interiorul partidului sau, Elena Udrea a declarat ca pentru PDL este esential sa se vada si cine se incumenta sa ofere solutii pentru viitor.
„Eu as merge clar spre reforma, desi nu cred ca PDL are totusi nevoie de reforma severa. Daca este un final de etapa, atunci PDL trebuie sa-si gaseasca persoana care va avea aceasta viziune”, a spus Udrea.
Referitor la cererea opozitiei de schimbare a Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, Elena Udrea a declarat ca opozitia nu poate lega prezenta unui om de un dialog si ca nu existe argumente solide pentru schimbarea sa din functie.