Utile: Cum sa mentineti umiditatea potrivita in casa; Consumul de alcool in cantitati mici nu afecteaza sarcina; Joburile zgomotoase, risc de boli cardiace; Ceapa, leac pentru impotenta
Consumul de alcool in cantitati mici nu afecteaza sarcina. Alcoolul baut in cantitati mici sau ocazional nu poate afecta evolutia sarcinii sau sanatatea viitorului bebelus. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Colegiul Universitar din Marea Britanie. Specialistii au monitorizat evolutia a 11.500 de copii, de la momentul conceperii pana la momentul venirii pe lume. Dr. Yvonne Kelly, autorul studiului, spune ca bebelusii voluntarelor care au baut cate un pahar de alcool cel mult de doua ori pe saptamana pe timpul sarcinii erau perfect sanatosi. Femeile care au depasit aceasta cantitate de alcool aveau copii hiperactivi. Cu toate acestea, expertii le recomanda femeilor insarcinate sa evite alcoolul, scrie Gandul.
Cum sa mentineti umiditatea potrivita in casa. Diferentele de temperatura dintre exterior si interior duc la scaderea prea mare a nivelului umiditatii, ceea ce favorizeaza aparitia problemelor respiratorii. Aflati cum va puteti proteja. O umiditate prea mare sau prea mica intr-o incapere face ca respiratia sa fie greoaie. Mai mult, se poate ajunge chiar si la afectiuni ale cailor respiratorii, probleme deja frecvente in aceasta perioada a anului. Umiditatea, ale carei valori trebuie sa se situeze in jurul a 50 de procente, poate fi masurata cu ajutorul unui aparat denumit umidostat. Pentru a umezi sau usca aerul se poate apela la aparate speciale, ale caror preturi sunt destul de mari. Temperatura si umiditatea aerului interior trebuie sa aiba valori specifice anotimpului. Vara, temperatura e bine sa fie cuprinsa in intervalul 23-27 grade C, iarna trebuie sa varieze intre 20 si 24 grade C. Necazurile pot fi destul de serioase iarna, cand suprafetele interioare ale incaperilor (pereti, ferestre, tavane) au temperaturi mult mai scazute decat cele ale aerului, anunta EVZ.
Ceapa, leac pentru impotenta. Nu iti lipseste niciodata din casa si e buna la aproape toate mancarurile. De ce n-ar fi indicata si ca leac? Ceapa este alimentul cu care poti sa calmezi simptomele racelii, poti sa iti tratezi pistruii sau chiar sa iti cresti apetitul sexual. Ceapa este recunoscuta drept un aliment-minune in afectiunile renale. Un leac sigur se obtine daca se ia arpagic, se adauga un pahar si jumatate de apa fierbinte si se infuzeaza 30 de minute. Se bea cate jumatate de pahar, de patru ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa. Ceapa infuzata cu vin alb contribuie la vindecarea microlitiazei renale. Secretul sta in stimularea circulatiei sangvine. Se poate folosi atat ceapa proaspata, cat si sub forma de infuzie. Se iau doua-trei cepe potrivite ca marime si se taie marunt. Se pun apoi in circa 400 ml de apa fierbinte si se lasa la infuzat. Se beau cate 100 ml de infuzie, de trei ori pe zi. Dupa o saptamana de tratament se observa o crestere a apetitului sexual, dar si o rezistenta mai mare in timpul actului sexual, informeaza Libertatea.
Sfecla rosie mareste performantele fizice. Sucul de sfecla rosie mareste performantele fizice cu 20 la suta, este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Universitatea Exeter. Expertii britanici au cerut unui grup de ciclisti sa bea jumatate de litru de suc de sfecla rosie cu cateva ore inainte de proba. Sportivii au reusit sa pedaleze cu 20 la suta mai mult decat subiectii care au primit o bautura placebo, respectiv suc de coacaze negre. Sfecla rosie ajuta muschii sa reziste la efort fizic, concluzioneaza oamenii de stiinta, scrie Gandul.
Joburile zgomotoase, risc de boli cardiace. Cei care isi desfasoara activitatea in medii zgomotoase sunt de trei ori mai predispusi la boli cardiovasculare decat cei care lucreaza in medii linistite, potrivit unui nou studiu efectuat de cercetatorii de la University of British Columbia. In categoria joburilor „zgomotoase” intra cea de sudor, mecanic auto, stivuitor, dentist, muncitor in constructii, dar profesor si muzician. „Zgomotul constant poate fi un factor de risc pentru sanatatea inimii. Acesti oameni au un nivel ridicat de stres, care poate provoca infarct miocardic”, atrage atentia Martin Halle, unul dintre coordonatorii studiului. Acesta a adaugat ca, desi zgomotul poate constitui un factor important de risc, acestuia i se adauga si alti factori precum fumatul si alimentatia bogata in grasimi, anunta EVZ.
Botoxul amelioreaza durerea. Un grup de cercetatori britanici, specialisti in biologie moleculara, sustine ca botoxul, renumita substanta pentru umplerea ridurilor, poate deveni tratament impotriva Parkinsonului, a migrenelor si paraliziei cerebrale. Expertii, coordonati de Bazbek Davletov, au reusit sa obtina un botox „diluat” ce poate fi folosit ca baza pentru o serie intreaga de calmante utilizate pe termen lung, relateaza Reuters. Metoda de „diluare” gasita de specialisti are un efect asupra durerii ce dureaza pana la sase luni, fara a avea efecte secundare, sustin cercetatorii, informeaza Gandul.