Sari direct la conținut

Utile: Ce fructe si legume trebuie sa mancam in perioada rece si cum le conservam; Un nou contraceptiv a aparut pe piata; Cat te costa sa renunti la fumat? Sfaturi de la experti: cum sa te lasi!

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Ce fructe si legume trebuie sa mancam in perioada rece si cum le conservam. Fructele si legumele sunt tratate chimic inainte de a ajunge pe masa noastra, fapt ce duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor si a sistemului nervos central. O dieta echilibrata presupune includerea legumelor si fructelor in masa zilnica. Odata cu intrarea in sezonul rece, aceste alimente sunt mai greu de gasit, iar specialistii in nutritie sustin ca fructele si legumele de import nu sunt alegerea potrivita pentru a echilibra regimul zilnic. Gandul va ofera cele mai bune solutii in alegerea fructelor si a legumelor atunci cand vine vorba de alimente importate. „Din pacate, astazi organismul nu este hranit ci intoxicat cu ajutorul mancarii. Fructele si legumele sunt tratate chimic inainte de a ajunge pe masa noastra, fapt ce duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor si a sistemului nervos central”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, scrie Gandul.

Un nou contraceptiv a aparut pe piata. In conditiile in care la noi se fac peste 300 de avorturi pe zi, astazi s-a lansat inca un contraceptiv oral, cu doza redusa de hormoni. Artizia, noua pilula, este deja disponibila in farmacii si costa in jur de 12 lei, insa pentru a o procura aveti nevoie de prescriptie de la medicul de familie sau de la medicul specialist. „Statisticile arata ca in Romania doar 10% se protejeaza impotriva unor sarcini nedorite si pe langa anticonceptionale, care sunt cea mai raspandita si eficienta metoda de prevenire a sarcinii, este nevoie si de campanii de informare”, completeaza Cristiana Birladeanu, presedinte al Asociatiei de Planificare Familiala din Romania, anunta EVZ.

14 solutii sa scapi de durerile de spate. Exista numeroase cauze ale durerii de spate. Afla care sunt cele 14 greseli care iti pot provoca acest nesuferit chin si cum le poti corecta, asa cum recomanda Todd Sinnet, chiropracticianul si co-autorul cartii „The Truth about Back Pain” (Adevarul despre durerile de spate), citat de prevention.com. Stiai ca, daca stai jos, pui cu 40% mai multa presiune pe coloana spinarii decat daca stai in picioare? Cand ai un deadline la serviciu, singurul lucru la care te gandesti este sa-ti mentii postura corecta pe scaun. Si nu ai mereu timp de pauze pentru exercitii de intindere. Dar daca sari peste acesti pasi, e foarte posibil sa-ti faci rau. Muschii spatelui se atrofiaza daca nu-i folosesti; articulatiile pe care nu le folosesti se flexeaza mai greu si imbatranesc mai repede. Ce sa faci: aseaza-te la un unghi de 135 de grade, care va reduce presiunea asupra oaselor spatelui tau, si din timp in timp apleaca-te inainte si inapoi. Ai grija sa nu ai un scaun cu spatarul rigid. La fiecare o jumatate de ora, fa miscare 2-3 minute, informeaza Romania Libera.

Bea ceaiuri ca sa-ti reduci colesterolul. Studiile recente arata ca doi din trei romani sufera de boli cardiovasculare, iar colesterolul marit favorizeaza aceste afectiuni. Peste 80% din aceste probleme de sanatate pot fi prevenite cu ajutorul unei alimentatii echilibrate si al tratamentelor naturale. Ceaiul verde contine substante recunoscute ca inhibitori ai colesterolului, ajutand organismul sa elimine grasimile nocive pe cale naturala. S-a demonstrat ca tot ceaiul verde inhiba formarea cheagurilor de sange, principala cauza a atacurilor de inima. Se recomanda cel putin cate o cana de infuzie pe zi, fara a depasi un consum zilnic de 400 ml. Infuzia din florile plantei este benefica pentru persoanele predispuse la afectiuni cardiovasculare. Se prepara un ceai din doua linguri de flori uscate la o cana de 250 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat trei minute, apoi se bea dimineata si seara, scrie Libertatea.

Cat te costa sa renunti la fumat? Sfaturi de la experti: cum sa te lasi! Te gandesti sa te lasi de fumat? Pregateste-te pentru ca nu este deloc usor si poate dura o perioada mai lunga de timp decat te-ai putea astepta. Stii cat te-ar putea costa? Mai mult decat atat, dincolo de costuri si de economiile evidente pe care le vei face, te-ai intrebat vreodata cat te-ar putea costa daca vei continua sa fumezi? anunta Gandul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro