Utile: Ce boli poate ascunde caderea parului; Alcoolul, nociv pentru barbatii cu hipertensiune; De ce se ingrasa femeile mai repede decat barbatii; Legumele reduc senzatia de foame
Ce boli poate ascunde caderea parului. Firul de par este alcatuit dintr-un tip de proteina numit keratina. Fiecare fir de par are o radacina situata sub piele, un folicul din care iese firul de par si un bulb unde se produce pigmentul de culoare sau melanina. Firul de par depinde de o hranire corespunzatoare a foliculului: cu oxigen si nutrienti (proteine, vitamine si minerale). In cazul in care acesti nutrienti nu ajung la folicul, radacina poate slabi, se produc dereglari in producerea de sebum, apar probleme precum parul uscat sau matreata, sau parul poate incepe sa cada. Integral in Romania Libera.
Alcoolul, nociv pentru barbatii cu hipertensiune. Consumul de alcool poate fi periculos pentru barbatii cu hipertensiune, arata un studiu sud-coreean, citat de abcNews. Participantii la studiu care au consumat alcool in exces timp de 20 de ani prezentau un risc de a muri de boli de inima de doua ori mai mare, concluzie la care s-a ajuns dupa ce s-au luat in calcul inclusiv varsta, starea de sanatate a cordului, fumatul si indexul masei corporale. Alcoolul creste presiunea sangelui, provoaca infundarea arterelor si disfunctii endoteliale, indica studiul cercetatorilor de la Yonsey University din Seul, publicat in Stroke – Journal of the American Heart Association. „In general, toata lumea ar trebui sa modereze consumul de alcool, dar, daca aveti presiunea sangelui ridicata, este cu atat mai bine sa controlati cantitatea de alcool ingerata”, afirma Brian Silver de la Henry Ford, Detroit. Potrivit recomandarilor date de American Heart Association, barbatii ar trebui sa bea maximum doua pahare cu alcool pe zi, iar femeile – cel mult unul. Integral in Romania Libera.
De ce se ingrasa femeile mai repede decat barbatii. Romania ocupa locul III in Uniunea Europeana cu privire la numarul de persoane obeze. Cifrele arata ca 29 la suta dintre romance sunt obeze in timp ce 27 la suta dintre barbati sunt XXL. Desi femeile sunt mai preocupate de silueta lor, statisticile arata ca numarul femeilor care se confrunta cu surplusul de kilograme este mai mare decat cel al barbatilor. „La congresele internationale, statisticile aratau ca Romania ocupa locul III in Uniunea Europeana cu privire la numarul de persoane obeze. Repartizate pe sexe, cifrele arata ca 29 la suta dintre romance se confrunta cu aceasta problema, in timp ce 27 la suta dintre barbati sunt obezi”, a declarat pentru Gandul prof. dr. Constantin Dumitrache, medic primar endocrinolog si doctor in stiinte medicale de la Institutul de Endocrinologie „C.I. Parhon”. Integral in Gandul.
Legumele reduc senzatia de foame si maresc abilitatea organismului de a controla nivelul de zahar din sange, sustin cercetatorii britanici. Sparanghelul, usturoiul si anghinarea ar putea fi solutia pentru scaderea numarului obezilor si al diabeticilor, scrie „The Telegraph”. Aceasta este concluzia la care au ajuns expertii britanici, care, in urma analizelor de laborator facute pe aceste legume, au constatat ca o dieta bazata pe ele scade riscul aparitiei obezitatii si a diabetului. Integral in Gandul.
Stresul creste riscul aparitiei bolii Alzheimer la femei. Femeile de peste 40 de ani prea stresate prezinta un risc cu 65% mai mare sa dezvolte boala Alzheimer, potrivit unui studiu efectuat de cercetatori suedezi de la Universitatea din Goteborg. Oamenii de stiinta s-au ocupat de corelatia intre stress si dementa in forma sa cea mai des intalnita – boala Alzheimer. Ei au observat 1 500 de femei, cu varste cuprinse intre 38 si 60 de ani. In urma studiului s-a dovedit ca cele care aveau episoade de angoasa si anxietate pe perioade mai mari de o luna au prezentat riscuri mai mari de a dezvolta acest gen de dementa. Integral in Libertatea.
Alcool şi sex, combinaţia fatală pentru fete. Probabilitatea de a folosi metode contraceptive de urgenta este de 1,4 ori mai mare in cazul femeilor tinere din Marea Britanie care beau mai mult de sase beri saptamanal (mai bine de 14 unitati de alcool), decat in cazul celor care nu consuma alcool. In plus, numarul adolescentelor britanice care au dat vina pe consumul de alcool pentru pierderea virginitatii a crescut de la 2,4%, in anii ’40, la 6,4%, in prezent, arata un studiu recent. Efectele devastatoare ale consumului excesiv de alcool asupra femeilor tinere sunt readuse in atentia publicului printr-o cercetare data publicitatii in Marea Britanie, citata de „The Daily Telegraph”. Integral in Adevarul.