Utile: Cancerul mamar ar putea fi tratat cu o proteina ce elimina fierul din celule; Lista alimentelor care te racoresc pe timp de canicula; Carbohidratii si colesterolul "bun"; Obezitatea, o boala care ia nastere in uter?
Lista alimentelor care te racoresc pe timp de canicula. Pepenii, spanacul, salata verde, varza, castravetii, conopida, dovleceii, ceaiul de menta, de sunatoare si cel verde scad temperatura corpului in zilele calduroase. Disconfortul termic este tot mai des intalnit in ultimele zile. Medicii nutritionisti sustin ca exista o lista de alimente care ajuta la scaderea temperaturii corpului, atunci cand termometrul arata peste 30 de grade Celsius. Mai mult, pe masura ce temperatura atmosferica creste, transpiram mai mult si organismul pierde mai multe lichide, minerale, sodiu, potasiu si magneziu. Astfel, medicii recomanda inlocuirea acestor pierderi, deoarece, in caz contrar, corpul va fi slabit si lipsit de vlaga. Integral in Gandul.
Fructul de avocado protejeaza organismul de radicalii liberi. Datorita continutului ridicat de vitamina E, fructul actioneaza ca un element nutritiv antiimbatranire, sustin nutritionistii. Specialistii in nutritie recomanda zilnic un avocado, deoarece contine nici mai mult nici mai putin de 20 de vitamine, minerale si fitonutrienti. Mai mult, acest fruct este bogat in grasimi monosaturate, cunoscute si drept grasimi „bune” pentru organism. Astfel, fructul de avocado contine vitamina K, necesara pentru coagularea sangelui. In plus, alaturi de vitaminele A, B, C, D si E, vitamina K este una dintre cele 13 vitamine esentiale pentru organismul uman. Medicii nutritionisti sustin ca in 30 de grame de avocado exista 6,3 micrograme de vitamina K, adica 8 la suta din doza zilnica recomandata. Aceasta vitamina previne calcifierea arterelor si ajuta la sanatatea oaselor, reducand semnificativ riscul de fractura. Integral in Gandul.
Obezitatea, o boala care ia nastere in uter? Prevenirea obezitatii trebuie sa inceapa inaintea vietii propriu-zise, chiar din timpul celor noua luni petrecute in uterul mamei. Cercetarile arata ca femeile care se ingrasa prea mult in timpul sarcinii au bebelusi cu o greutate mai mare, iar acesti copii sunt mai predispusi sa devina obezi de-a lungul vietii. Mai mult de jumatate dintre americani sunt supraponderali, motiv pentru care cercetatorii incearca de ani buni sa gaseasca posibile cauze ale cresterii excesive in greutate, scrie revista Time. Pana acum, cercetatorii nu au reusit sa excluda rolul genelor in cazul ingrasarii. Presupunerea cercetatorilor era ca daca mamele cu o greutate mai mare nasc copii mai grasi, este posibil ca genele femeii sa ii provoace cresterea excesiva in greutate din timpul sarcinii si ca acele gene, transmise copilului, contribuie la obezitatea acestuia. Integral in Romania Libera.
Carbohidratii si colesterolul „bun”. O dieta saraca in carbohidrati s-a dovedit mai eficienta decat o dieta fara grasimi in combaterea colesterolului „rau”, pe termen lung. Conform unui nou studiu american aparut in Annals of Internal Medicine, facut pe 300 de adulti, la cei care au consumat mai putine glucide (carbohidrati) a crescut aproape dublu cantitatea de colesterol „bun” fata de cei care au taiat doar grasimile din alimentatie, in proportie de 23% fata de 12%. Integral pe EvZ.ro.
Profitati de vara si detoxificati-va organismul! Cum, in aceasta perioada, pe piata, se gasesc multe fructe si legume, e momentul perfect pentru o cura de detoxificare. Nu doar ca scapati de toxinele din organism si va veti simti mai bine, dar veti avea si o viata mai lunga. Daca sunteti un mare consumator de grasimi si de proteine de origine animala, daca hrana dumneavoastra nu contine cantitatile necesare de fibre, e plina de conservanti si de coloranti, daca fumati, daca beti zilnic cafea si alcool, cu siguranta ca celulele organismului dumneavoastra sunt mult imbatranite. Ce e de facut in acest caz? Cure cat mai dese de purificare a organismului. Integral in Liberatea.
Cancerul mamar ar putea fi tratat cu o proteina ce elimina fierul din celule. O proteina care elimina fierul din celulele organismului ar putea fi utilizata pentru incetinirea dezvoltarii cancerului mamar si pentru tratarea acestei maladii, potrivit unui studiu publicat in SUA si citat de Mediafax. Cercetatorii au adus nivelul de feroportina la limita normala in tumorile mamare umane implantate in soareci si au constatat ca acestea se dezvoltau mai incet. „Feroportina elimina fierul din celula si deci, odata reimplantata in celula, proteina a eliminat factorul de stimulare a dezvoltarii cancerului”, a explicat Suzy Torti, profesor de biochimie la Universitatea din Wake Forest, unul dintre principalii autori ai studiului publicat in Science Translational Medicine. Integral in Romania Libera.