Sari direct la conținut

Utile: De ce apare infarctul la tineri; Uleiul extras din arborele de ceai, eficient impotriva cancerului de piele; Diabeticii, mai vulnerabili la caldura; Prea mult timp petrecut la televizor sau calculator provoaca deficit de atentie

HotNews.ro
Utile, Foto: Hotnews
Utile, Foto: Hotnews

Sensibilitatea dentara poate fi tratata in 60 de secunde. Folosita de doua ori pe zi, la fiecare periaj, pasta de dinti ofera protectie pe termen lung impotriva durerii. Aproximativ 60 la suta dintre adulti sufera de problema dintilor sensibili, iar la nivel mondial, cele mai afectate sunt persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani, potrivit statisticilor. Specialistii arata ca, in situatia persoanelor care sufera de afectiuni parodontale, sensibilitatea dentara apare in 98 la suta dintre cazuri. Potrivit unor studii realizate in domeniu, in Spania si Marea Britanie aproape 20 la suta dintre persoanele aflate in tratament intr-un cabinet dentar sufera de hipersensibilitate in timpul sau dupa igienizarea profesionala. Integral in Gandul.

De ce apare infarctul la tineri. Sedentarismul, fumatul, stresul, dar si consumul de droguri sunt factori care au dus la inmultirea bolilor cardiace. De regula, infarctul apare dupa varsta de 50 de ani, din cauza colesterolului care se depune progresiv pe vase si blocheaza circulatia sangelui catre vase. Totusi, infarctul poate sa apara si la tineri ca urmare a consumului de droguri, din cauza unei malformatii necunoscute a inimii sau cand ficatul metabolizeaza prost grasimile si ele se depun cu o rapiditate foarte mare pe vase. Integral in Romania Libera.

Diabeticii, mai vulnerabili la caldura. Pentru diabetici, combinatia caldura si umiditate poate fi fatala, avertizeaza un studiu realizat de Clinica Mayo din Statele Unite. Atat cei bolnavi de diabet 1, cat si cei cu diabet de tip 2, sunt mai predispusi sa ajunga la spital cand temperaturile sunt inalte din cauza inabilitatii organismului de a se racori, scrie The New York Times, citat de ziare.com. In cadrul unui studiu recent, oamenii de stiinta au luat doua grupuri de persoane, unul de diabetici, altul de oameni sanatosi, expunand voluntarii unor temperaturi in crestere, in timp ce erau monitorizati. S-a observat ca in timp ce glandele sudoripare isi faceau treaba in cazul oamenilor sanatosi, temperatura corpului in cazul diabeticilor continua sa creasca pana la un nivel considerat periculos. Statisticile de la nivelul spitalelor arata ca rata internarii diabeticilor este mai mare cand temperaturile sunt crescute, acestia ajungand deshidratati la Urgente, ceea ce le poate fi chiar fatal. Integral in Romania Libera.

Uleiul extras din arborele de ceai, eficient impotriva cancerului de piele. Uleiul extras din arborele de ceai ar putea fi utilizat pentru obtinerea unui tratament rapid, ieftin si eficient impotriva anumitor tipuri de cancer de piele, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii australieni, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Acest remediu natural, folosit adeseori pentru a calma iritatiile si durerile cauzate de insecte, a reusit sa reduca, la soareci, dimensiunile tumorilor canceroase din piele de tipul non-melanom, in primele 24 de ore de la aplicare, si sa elimine complet tumorile in primele trei zile de la inceperea tratamentului. Integral in Romania Libera.

Prea mult timp petrecut la televizor sau calculator provoaca deficit de atentie. Orele intregi petrecute in fata televizorului, fie ca este vorba doar despre a privi o emisiune sau de antrenarea intr-un joc video, ar putea determina o mai slaba concentrare a copiilor la scoala, au anuntat specialistii. Chiar daca subiectul i-a divizat mult timp pe cercetatori, ultimele cercetari aproape ca i-au adus la un consens in ceea ce priveste efectele excesului utilizarii televizorului asupra atentiei celor mici. Integral pe EVZ.

Durerile de cap pot ascunde afectiuni mai grave. Migrenele, tumorile cerebrale, hipo sau hipertensiunea sunt cele mai frecvente afectiuni care se manifesta prin dureri de cap, care nu cedeaza la tratament nici dupa 24 de ore. O durere de cap ce nu trece cu un tratament la o zi de la debut poate fi cauza unei afectiuni mai grave, de genul tumorilor cerebrale, benigne sau maligne, hiper sau hipotensiune. In acest caz, e indicat sa mergeti la medic pentru depistarea precoce a cauzei. Integral pe EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro