Utile: 5 trucuri ca sa rezistati tentatiei de a fuma; Berea nu ingrasa si te apara de boli de inima, diabet si osteoporoza; Uleiul de peste si antioxidantii – remedii impotriva depresiei; Testul de saliva care depisteaza cancerul
5 trucuri ca sa rezistati tentatiei de a fuma. Beti apa cu inghitituri mici, faceti-va lista cu beneficiile vietii fara tutun, spalati-va frecvent pe dinti sunt cateva dintre recomandarile medicilor. Fiecare persoana are o atitudine diferita legata de renuntarea la fumat si de aceea este important sa gasiti formula care vi se potriveste. Multi fumeaza cand sunt plictisiti, cand socializeaza, la stres, la cafea, la finalizarea unei sarcini sau cand se pregatesc sa inceapa o activitate. Pentru a putea renunta, este important sa cunoasteti ce rol au tigarile si sa folositi trucuri care sa inlocuiasca gestul de a aprinde o tigara. Integral pe EvZ.ro.
Testul de saliva care depisteaza cancerul. Cercetatorii japonezi si americani au dezvoltat impreuna o tehnica medicala prin intermediul careia pot fi detectate mai multe tipuri de cancer, doar cu ajutorul unui simplu test de saliva, scrie AFP. Cercetatorii de la Universitatea Keiro din Tokyo si de la Universitatea California din Los Angeles sustin ca acest test este capabil sa detecteze, intr-un stadiu timpuriu, cancerul de pancreas, cancerul mamar si cancerul bucal. Integral pe EvZ.ro.
Berea nu ingrasa si te apara de boli de inima, diabet si osteoporoza. Un consum moderat de bere, cu sau fara alcool, nu modifica circumferinta bratului, a taliei si a soldurilor, sustin cercetatorii. Cercetatorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid sustin ca berea, cu sau fara alcool, nu ingrasa si nici nu provoaca modificari in masa corporala, precum aparitia burtii. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat pe o perioada de 10 saptamani un grup de voluntari, barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 20 si 42 de ani, timp in care toti si-au mentinut obiceiurile de viata si alimentatie. Integral in Gandul.
Uleiul de peste si antioxidantii – remedii impotriva depresiei. Afectiunea este des intalnita in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 25 si 50 de ani. Potrivit statisticilor, trei milioane de romani sufera de depresie sau stari de anxietate, proportia fiind de trei femei la un barbat. Specialistii spun ca aceasta afectiune este des intalnita in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 25 si 50 de ani. Mai mult, potrivit psihologilor, tot mai multi copii sunt afectati de depresie, statisticile aratand o crestere ingrijoratoare a cazurilor in randul micutilor, astfel ca unul din 33 de copii si unul din opt adolescenti acuza stari de anxietate. Cercetatorii de la Universitatea Montreal, din Canada, sustin ca acizii grasi Omega 3, care se gasesc in uleiul de peste, amelioreaza depresia, relateaza Reuters. Integral in Gandul.
Reumatism la 19 ani. Cum te tratezi. Durerile de articulatii, de sold sau de maini ii fac pe unii bolnavi sa renunte la serviciu in primii cinci ani de boala. Avea 19 ani si o multime de visuri si sperante. „Asteptam totul de la viata, mai putin ce s-a intamplat in realitate. Durerile erau vii si apasatoare la incheieturile mainilor si la glezne, iar picioarele erau umflate si nu ma mai ascultau”, povesteste Cezara, o tanara de 33 de ani. N-a stat pe ganduri prea mult si a mers imediat la medic. Dupa o serie de investigatii si supozitii, i s-a pus diagnosticul de artrita reumatoida. Integral in Romania Libera
Sa nu fugim de vaccin. Vrei sa-ti feresti copilul de majoritatea bolilor infectioase si sa te pui si tu la adapost de epidemii? Atunci, nu fugi de vaccinuri! O simpla intepatura facuta la timp te poate feri de boli grave, din cauza carora alti oameni isi pierd viata. Gabriela Manoliu, farmacista-sefa la Help Net, iti spune care sunt vaccinurile obligatorii si cand trebuie facute. „Vaccinurile prevazute in schema nationala de imunizare se pot face gratuit la medicul de familie la care este inscris copilul. Pacientul beneficiaza de vaccinare gratuita pana la varsta de 14 ani. Evidenta acestor imunizari este tinuta de medic, dar e trecuta si in carnetul de vaccinari pe care il primeste orice copil le externarea din maternitate”, a explicat faramacista Gabriela Manoliu. Integral in Libertatea.