Utile: Cum iti poti creste performantele sexuale cu 30% in doar 2 ore; Pielea si retina, afectate de razele ultraviolete; Noua motive insolite care duc la oboseala; Copiii obezi se pot imbolnavi de inima
Cum iti poti creste performantele sexuale cu 30% in doar 2 ore. 90% dintre romani isi petrec timpul in fata televizoarelor fara a face miscare. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de GfK Romania. Si cum sedentarismul are efecte negative asupra organismului, printre cele mai ingrijoratoare efecte ale acestuia se numara obezitatea si bolile cardiovasculare. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Centrul Medical Universitar Duke, din Carolina de Nord, prezentat la congresul anual al Asociatiei de Urologie din SUA, lipsa exercitiilor fizice creste riscul aparitiei disfunctiilor erectile in randul barbatilor. Astfel, pentru a preveni aparitia acestei afectiuni, dar si pentru imbunatatirea performantelor sexuale, specialistii in urologie recomanda, de patru ori pe saptamana, plimbari prin parc de 30 de minute. Integral in Gandul.
Uleiul de masline regenereaza pielea. Persoanelor cu ten uscat li se recomanda cremele pe baza de ulei de masline, pentru ca acesta ajuta la hidratare si mentine pielea elastica. Uleiul de masline este cunoscut pentru beneficiile aduse organismului, si in special pielii, dupa cum afirma specialistii in cosmetica. Potrivit acestora, uleiul de masline curata si inmoaie pielea, o hidrateaza si o regenereaza. Cosmeticienii il recomanda pentru a fi inclus in ritualul de seara dupa demachiere, zilnic, pentru o perioada de doua sau trei saptamani. Integral in Gandul.
Pielea si retina, afectate de razele ultraviolete. Radiatiile ating cote maxime in intervalul 10:30-16.00. Medicii dermatologi si oftalmologi atrag atentia asupra radiatiilor ultraviolete destul de ridicate in aceste perioade. Specialistii recomanda evitarea expunerii la soare in intervalul 10:30-16.00, deoarece nivelul radiatiilor depaseste maximumul admis. Urmarile se simt, mai ales asupra dermei si a ochilor – care pot suferi arsuri. „E falsa impresia ca daca suntem putin bronzati radiatiile ultraviolete nu mai au cum sa ne atace pielea. Bronzul protejeaza doar 10 la suta pielea, dar riscul aparitiei cancerului de pielea este la fel de ridicat”, a declarat pentru Gandul prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog. Cremele cu factor de protectie sunt singurele care pot apara derma in aceasta perioada, sustine specialista. Integral in Gandul.
Noua motive insolite care duc la oboseala. Excesul de cofeina, mesele sarace in proteine sau boli precum alergiile, depresia, afectiunile cardiace ori infectiile urinare „fura” energia. Una dintre cele mai frecvente cauze care „inmoaie” organismul este lipsa somnului, insa multe afectiuni se pot manifesta prin oboseala (anemia, hipotiroidia, diabetul, alergiile). Deshidratarea sau excesul de cofeina pot avea aceeasi manifestare: starea de oboseala. Integral pe EvZ.ro.
Cum ne machiem corect vara. Vara este perioada ideala pentru relaxare si vacante, dar si timpul cand acordam corpului atentie deosebita. Avem mai multa grija de ce si cat mancam, suntem mai atenti cu silueta, ne protejam de arsuri, de cosuri, de pete, de aspectul „uleios”, de buze arse si uscate, de riduri si suntem mai grijulii cu expunerea la soare, pentru a nu face, in timp, cancer de piele. O grija in plus pentru doamne si domnisoare este referitoare si la machiaj, care, vara, devine o adevarata problema. „Una dintre greselile cele mai frecvente pe care femeile le fac vara este aceea ca isi aplica prea multe straturi de machiaj si, apoi, se intreaba de ce machiajul nu rezista sau, mai rau, se intinde topindu-se la razele soarelui”, spune make up artistul Suzana Visan. Integral pe EvZ.ro.
Copiii obezi se pot imbolnavi de inima. Medicii avertizeaza ca excesul de mancare si de dulciuri distruge sanatatea celor mici. Oricine vrea sa-i ofere copilului toate bunatatile, dar e important sa stie in ce cantitate! Dr. Liliana Hagicalil, de la clinica Romar Medical avertizeaza ca accesul nelimitat la mancare si la dulciuri conduce la obezitate si le poate provoca micutilor afectiuni ale coloanei, diabet sau boli de inima. „E foarte important pentru un copil sa aiba un program de masa bine stabilit. Aceasta inseamna ca micutul trebuie sa respecte cele trei mese principale ale zilei, cel putin cinci zile pe saptamana. Mai mult, e bine sa fie invatat ca nu se mananca in fata televizorului, ca portiile pentru el sunt mai mici decat ale unui adult si ca trebuie sa doarma zece ore pe noapte si sa faca miscare”, ne-a explicat pediatrul. Integral in Libertatea.