Sari direct la conținut

Utile: Jumatate dintre cremele de protectie solara ar putea accelera dezvoltarea cancerului; Silicoane pentru barbati. Ultima moda: implantul de pectorali; Mancarea din conserva duce la aparitia infertilitatii; Telefonul celular, sursa de stres

HotNews.ro

Jumatate dintre cremele de protectie solara ar putea accelera dezvoltarea cancerului. AOL News sustine ca a intrat in posesia unor documente si declaratii care arata ca Food and Drug Administration (FDA), autoritatea americana care controleaza, intre altele, toate produsele medicamentoase si cosmetice de pe piata, cunostea de mai bine de zece ani pericolul pe care aceste creme il reprezinta pentru consumatori, dar nu a avertizat publicul asupra lui. FDA neaga insa acest lucru. Studiul care sustine ca lotiunile solare ar ajuta celulele canceroase sa se dezvolte a fost realizat de Environmental Working Group (EWG), o organizatie ecologista specializata in cercetari legate de mediu si produse toxice. Integral in Gandul.

Silicoane pentru barbati. Ultima moda: implantul de pectorali.Pacientul isi revine in maximum patru zile, dar timp de doua luni este interzis sportul, mai ales exercitiile care pun presiune asupra zonei pectorale. Daca teroarea femeilor sunt coapsele mult prea rotunjite sau inestetica celulita din zona posteriorului, pentru barbati grasimea din jurul abdomenului si lipsa unui piept „lucrat” la sala de fitness sunt o adevarata tortura. Pentru cei prea lenesi sa mearga la sala, medicii esteticieni au o solutie care tine de bisturiu insa. Recent, in Romania a fost realizata o interventie, des utilizata in strainatate, si anume implantul de pectoral. Beneficiarul pieptului bine lucrat a fost un barbat de 34 de ani, din Bucuresti, scrie Gandul.

Mancarea din conserva duce la aparitia infertilitatii. Analizele de laborator au aratat ca bisphenolul, substanta chimica emanata de conserve, se gaseste in 92 la suta dintre alimentele la borcan. Alimentele conservate ne pun sanatatea in pericol, din cauza continutului ridicat de sare, conservanti si coloranti, atrag atentia medicii nutritionisti. Specialistii de la National Workgroup for Safe Markets din Statele Unite ale Americii sustin ca o mare parte dintre alimentele la borcan au un continut ridicat de bisphenol, substanta chimica emanata de conserve, extrem de periculos pentru femeile insarcinate si copii, relateaza EmaxHealth.com. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii au rugat un grup de voluntari de pe intregul teritoriul al SUA sa puna la dispozitie conservele pe care le aveau in camara, indiferent ca era vorba despre fructe, legume, peste, supa sau racoritoare la cutie. Cercetatorii au luat mostre si din magazinele locale. Astfel, analizele de laborator au aratat ca bisphenolul se regaseste chiar si in continutul a 92 la suta dintre alimentele conservate. Integral in Gandul.

Kinetoterapia, gimnastica recomandata femeilor insarcinate. Domeniu destul de nou introdus in medicina romaneasca, kinetoterapia imbina tratamentul naturist cu stiinta exacta. Cunoscuta drept terapia prin miscare, kinetoterapia este o stiinta care se ocupa cu studiul miscarii organismelor vii si al structurilor care participa la aceste miscari. Kinetologia medicala sau kinetoterapia studiaza mecanismele neuromusculare si articulare care asigura omului activitatile motrice normale, scrie EvZ.ro.

Telefonul celular, sursa de stres. Ignoram, de cele mai multe ori, apelurile celor dragi si ne enervam cand se vorbeste langa noi la mobil. Cercetatorii au tras linie si au concluzionat: telefoanele mobile sunt utile, dar reprezinta si o importanta sursa de stres. Nu prea ne place sa fim sunati de cei din familie sau din anturajul apropiat. Iar cand ii auzim pe cei de langa noi ca vorbesc la telefon, ne iesim, adesea, din sarite. Cercetatorii au studiat si stiu de ce reactionam in acest fel, releva „The Daily Telegraph”, preluat de Adevarul.

Colesterolul, tinut in frau cu nuci. Nucile, arahidele si migdalele, bogate in grasimi sanatoase, fibre si vitamina E, scad colesterolul, reducand riscul de boli cardiovasculare. Specialistii de la Universitatea Loma Linda, din California, care au revazut 25 de cercetari stiintifice legate de impactul nucilor asupra sanatatii, sustin ca 67 de grame e cantitatea indicata pentru consumul zilnic. Integral in Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro