Sari direct la conținut

Utile: Salamul si hot-dog-ul maresc riscul de cancer ovarian; Jocurile de inteligenta nu te fac mai destept; Lipsa vitaminei D predispune la aparitia cancerului de prostata; Ce riscam daca neglijam gingivita

HotNews.ro

1.000 de euro pentru un implant de par eficient. Tendinta de a cheli este genetica, dar poate aparea si in urma matretii netratate, a dermatitelor si altor boli de piele. Alimentatia bogata in conservanti, obisnuinta de a lua steroizi, agresarea parului cu sampoane foarte concentrate si stresul sunt factori care grabesc procesul. Totusi, exista solutii eficiente pentru a trata chelia: implantul de par, facut cu fire proprii. De dragul parului sau cret, Razvan Alexandru ezita sa se tunda. Daca la un moment dat o sa ii apara chelia, care deja da primele semne, s-a gandit si la un implant de par. „Nu stiu insa daca o astfel de interventie este una pe termen lung, iar preturile mi se par cam piperate”, spune tanarul. O astfel de interventie costa intre 1.000 si 2.000 de euro, in functie de marimea zonei in care se implanteaza fire de par. Integral in Romania Libera.

Salamul si hot-dog-ul maresc riscul de cancer ovarian. Femeile care consuma multa carne procesata, cum ar fi salamul sau hot dogii, prezinta un risc crescut de a se alege cu cancer ovarian, avertizeaza un studiu recent. La polul opus se afla femeile care consuma adesea peste, ele fiind mai ferite de tumorile mortale, arata un studiu realizat de Institutul de Cercetare Medicala Queensland din Brisbane, Australia. De mentionat este faptul ca oamenii de stiinta nu au descoperit nicio legatura intre carnea rosie si cancer, femeile care consuma mai mult carne de pui fiind doar cu putin mai ferite de aceasta boala, relateaza Reuters. Potrivit ziare.com, oamenii de stiinta australieni au reanalizat datele cuprinse in mai multe studii mai vechi, referitoare la 2.000 de femei cu cancer ovrian si 2.200 fara acest diagnosctic, toate fiind chestionate in legatura cu obiceiurile alimentare. Integral in Romania Libera.

Jocurile de inteligenta nu te fac mai destept. Persoanele care apeleaza la jocurile pe computer pentru a-si dezvolta inteligenta ar trebui sa stie ca acestea nu au nici pe departe efectul scontat. “Fie ca iti bati capul la calculator cu un joc greu de logica, fie ca joci Super Mario, este acelasi lucru”, spun specialistii care au realizat un studiu despre contributia jocurilor pe calculator la dezvoltarea inteligentei. Cititi mai mult pe EvZ.ro.

Lipsa vitaminei D predispune la aparitia cancerului de prostata. O dieta care abunda in rosii si in carne de peste are potentialul de a opri raspandirea in organism a bolii, sustin cercetatorii. Vremea rece si cerul innorat predispun la aparitia cancerului de prostata. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Stat din Idaho, citat de cotidianul britanic „The Telegraph”. Potrivit oamenilor de stiinta, conditiile atmosferice par sa creasca sau nu incidenta acestei boli. „Aceasta ar putea explica incidenta mare a cancerului de prostata in randul barbatilor din tarile nordice sau din zonele lipsite de soare”, spune dr. Sophie St-Hilaire, autorul studiului. Integral in Gandul.

Ce riscam daca neglijam gingivita. Boala reprezinta un risc pentru cei cu defecte cardiace, dar si pentru persoanele sanatoase. Raspunsul organismului la bacteriile si la inflamatia persistenta de la nivelul gingiei afecteaza sistemul cardiovascular. Daca iti sangereaza gingiile atunci cand te speli pe dinti sau cand folosesti ata dentara, este foarte posibil sa suferi de gingivita. Boala gingiilor inflamate evolueaza fara durere si, din acest motiv, este de multe ori ignorata de cel afectat. In majoritatea cazurilor, gingivita nu produce complicatii, daca este tinuta din timp sub control, respectand indicatiile medicului. Neglijarea ei, dar si functionarea deficitara a sistemului imunitar, precum si situatiile in care boala raspunde prost la tratament pot duce la parodontopatie si, de aici, la alte boli. Integral in Adevarul.

Ciupercile combat anxietatea. Ciupercile sunt o sursa de proteine de calitate, usor de digerat si, in plus, contin cantitati importante de fos­for, de potasiu, de seleniu si de zinc. „Ciupercile proaspete contin vitamina B12 (0,32-0,65 mg/gram. In plus, ciupercile sunt o sursa importanta de vitamina E, 100 de grame asigurand necesarul zilnic recomandat”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie. Mai mult, continutul de zinc din ciuperci este de ajutor in tratarea depresiei si anxietatii. Integral in Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro