Politic Show: Cum i-a pacalit creditorul Patriciu pe liberali; Basescu intra in jocurile de putere din PDL; Cristian Diaconescu: "Lansam partidul la jumatatea lui mai"; Basescu va fi exclus din PDL?
Cum i-a pacalit creditorul Patriciu pe liberali. PSD nu este singurul partid cu vistieria goala. PNL este intr-o situatie mai grava, datoriile partidului ridicandu-se la 3 milioane de euro, fata de cele 2 milioane ale pesedistilor. Conducerea liberala a discutat, in ultimele sedinte de partid, despre datoriile din campanie, dar si despre cele istorice, de la alegerile din 2008. Solutia gasita a fost birul pe filiale: fiecare organizatie va trebui sa plateasca in medie 1.000 de euro lunar, in functie de anumite criterii. Cele mai bogate, cu primari si viceprimari de municipii, cele cu presedinti sau vicepresedinti de consilii judetene vor plati mai mult, iar cele mai sarace vor contribui cu sume sub baremul de 1.000 de euro. In aceste conditii, cele 3 milioane de euro ar putea fi platite in 6 ani, scrie Gandul.
Nimeni nu intreaba, Antonescu raspunde. Liberalii si-au desemnat candidatul pentru fotoliul de primar de Vilcea, lasat liber de incarceratul Gutau. Acesta se numeste Bogdan Pistol, dar nu de-asta va stricam deranjul, desi numele ni se pare destul de amuzant, dar putin nepotrivit pentru candidatul unui partid obisnuit cu tunurile mari. Non-stirea de maxima importanta este aceea ca presedintele liberalilor, Crin Antonescu, s-a declarat pregatit sa intre la guvernare alaturi de PDL, scrie Academia Catavencu.
Pedelistii multumesc dupa palma lui Zeus: „Era normal sa ne-o traga-n freza”. Dupa ce Traian Basescu a luat la rost PDL, acuzand „bolsevizarea” partidului, sustinatorii sai au prins curaj si cer renuntarea la alegerile pe lista. O posibila solutie: razgandirea chiar in cadrul congresului. PDL ar putea sa rastoarne modul de alegere a conducerii partidului, prin revenirea la votul uninominal pentru cei patru prim-vicepresedinti si secretarul general. Dupa ce Traian Basescu a criticat deschis anularea competitiei la varful formatiunii, prin stabilirea desemnarii la pachet a liderilor democrat-liberali, catalogand drept „bolsevizare” respectiva metoda, apropiatii sai din partid au iesit la rampa, scrie Gandul.
Basescu intra in jocurile de putere din PDL. Garda veche, care a impus alegerea la pachet a conducerii democrat-liberalilor, a devenit ținta prezidențiala. De la renuntarea la „uninominale” pentru stabilirea „top 5” in PDL pana la deciziile guvernului condus de Emil Boc, toate au picat la testul prezidential. Traian Basescu a inceput cu desfiintarea victoriei garzii vechi din PDL care a impus modificarea statutului in sensul alegerii presedintelui la pachet cu prim-vicepresedintii si secretarul general, scrie EvZ.
Cristian Diaconescu: „Lansam partidul la jumatatea lui mai”. Cristian Diaconescu, membru fondator al Partidului „Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei” a precizat astazi pentru Gandul ca UNPR va fi lansat oficial la jumatatea lunii mai. „Vom stabili formula de conducere abia dupa inregistrarea partidului si in urma confirmarii sale in instanta. Ulterior, vom organiza o Conferinta Extraordinara in cadrul careia vom pune toate aceste lucruri la punct. Pana atunci probabil ca vor mai exista diverse contestari si alte semnale”, a precizat Diaconescu, potrivit Gandul.
In „Avem nevoie de o alianta poloneza„, Cristian Ghinea afirma ca „tragedia poloneza readuce aceasta tara in atentia tuturor, prilej cu care ar trebui sa discutam serios despre o alianta de substanta intre Bucuresti si Varsovia in Uniunea Europeana. Nu e o idee noua, am mai scris-o si gasesc noi argumente la diverse conferinte la care particip si unde se discuta interesele statelor din Est in UE. In mod sistematic observ o coincidenta a intereselor intre Romania si Polonia”. Integral in Romania libera.
In „Basescu va fi exclus din PDL?”, Mircea Marian afirma ca „dragi telespectatori, iubiti pedelisti, sa recunoastem ca Traian Basescu nu ne-a dezamagit: dupa patru luni de tacere, a iesit in arena si a inceput sa dea si in guvern, si in partidul aflat la putere. Exact ca pe vremea lui Tariceanu. Sau poate ca nu? O comparatie cu perioada guvernarii liberale ar fi, dupa opinia mea, gresita. Sunt irepetabile bataliile in camp deschis dintre presedintele Romaniei si executiv, in intregul sau”. Integral in EvZ.