Utile: Cum poate deveni fast-food-ul o mancare sanatoasa; Incepe sezonul alergiilor la polen; Stresul – vinovat de aparitia firelor de par alb; Lumina artificiala favorizeaza cancerul
Incepe sezonul alergiilor la polen. Numarul celor cu reactii alergice la polen va creste in aprilie si mai. In SUA, cazuri multe sunt in zone unde iarna trecuta au fost temperaturi scazute. Alergologii avertizeaza ca in lunile aprilie si mai va avea loc o explozie a manifestarilor alergice la persoanele sensibile la polen. Iarna lunga, cu temperaturi scazute, care a intarziat polenizarea copacilor va prelungi sezonul pentru alergici. De altfel, in SUA, in regiunile in care au fost temperaturi scazute iarna trecuta alergiile la polen sunt mult mai grave decat in ultimii ani, cu un numar foarte mare de pacienti. Nivelul polenului a crescut de la 120 la peste 5.700. Expertii explica faptul ca temperaturile scazute intarzie procesul de polenizare, ceea ce face ca „varful sezonului” sa dureze mai mult. Integral pe EvZ.ro.
Europenii abuzeaza de antibiotice. Peste 50 la suta dintre europeni cred ca antibioticele sunt eficiente impotriva virusurilor, iar 40 la suta au luat astfel de medicamente in ultimul an, se arata intr-un studiu al Comisiei Eupopene care arata ca este nevoie de campanii mai sustinute in tarile UE pentru a lupta contra rezistentei la antibiotice. Peste o treime dintre participantii la studiu au luat antibioticele pentru raceli sau gripe, situatii in care aceste medicamente nu au efect si risca sa favorizeze aparitia rezistentei la antibiotice. Integral pe EvZ.ro.
Cum poate deveni fast-food-ul o mancare sanatoasa. Aceste preparate pot deveni sanatoase, important e sa le pregatim noi, sustin nutritionistii. Traim intr-o era a vitezei, motiv pentru care suntem tentati sa apelam la mancarea de tip fast-food. Pizza, burgerii sau alte gustari nesanatoase se pot transforma din alimente bogate in kilocalorii in preparate sanatoase. „Cand auzim de fast-food in mintea noastra apare un singur gand: mancare grasa si nesanatoasa pentru organism. In realitate acest tip de preparate pot deveni sanatoase, important e sa le pregatim noi”, spune Livia Nena, bio-nutritionist. Integral in Gandul.
Stresul – vinovat de aparitia firelor de par alb. Celulele stem melanocite sunt esentiale pentru culoarea parului, iar stresul afecteaza aceste celule. De la scoala la locul de munca, de la familie la prieteni, totul ne streseaza si fiecare persoana isi ia zilnic „doza de stres”. Din pacate, aceasta stare de disconfort ne afecteaza organismul, deoarece produce dezechilibre. Un studiu publicat in revista „Scientific American” arata ca stresul are efecte negative si asupra parului. Aceasta stare de disconfort afecteaza de la caderea parului si pana la albirea firelor. Oamenii de stiinta americani au constatat ca parul incepe sa cada abia dupa ce perioada stresanta a trecut. In plus, specialistii considera ca o cadere brusca a parului este comuna oamenilor care au avut parte de un soc. Integral in Gandul.
Lumina artificiala favorizeaza cancerul. Lumina artificiala aprinsa in timpul noptii contribuie la declansarea cancerului, arata o echipa internationala de cercetatori din Anglia si Israel. Acestia au concluzionat ca riscul de formare a cancerului de prostata si de san este mai mare la muncitorii care lucreaza in turele de noapte, la lumina artificiala fiindca si in cazul unei expuneri limitate la lumina, in timpul noptii, se produc modificari periculoase pentru organism. Este vorba despre dereglari la nivelul celulelor creierului care dicteaza ritmul circadian. Integral in Click.
Ginsengul, inamicul stresului. Principalul rol pe care-l are ginsengul este actiunea sa antistres. Studiile au relevat faptul ca anumite ginsenoide existente in compozitia sa au o actiune similara diazepamului. Ginsengul stimuleaza si actiunea sistemului imunitar. Astfel, administrarea de capsule ne intareste organismul in fata racelilor si a gripei. Ginsengul s-a remarcat si ca remediu impotriva problemelor cardiace si chiar impotriva diabetului de tip 2. Cercetarile realizate pana in prezent au evidentiat, de asemenea, eficienta sa in amplificarea puterii antibioticelor si a vaccinului antigripal. Integral in Click.