Utile: Laptele asigura organismului un aport mare de nutrienti; Un stil de viata sanatos face cat 10 cure de slabire; Iaurtul regleaza digestia; De ce apar transpiraţiile nocturne
Laptele asigura organismului un aport mare de nutrienti. Cantitatile recomandate de calciu pe grupe de varsta sunt de 800 de miligrame pentru copiii cu varste intre 4 si 8 ani si de 1.300 mg pentru cei care au intre 9 si 18 ani. Calciul este unul dintre cele mai importante minerale de care copiii au nevoie in procesul de dezvoltare, fiind regasit mai ales in lapte. Numeroase studii demonstreaza ca deficitul de calciu este o problema comuna in randul copiilor, intrucat acestia nu consuma suficient lapte. Pentru o crestere sanatoasa si armonioasa, medicii nutritionisti recomanda un consum regulat de lapte, pentru a asigura nivelul de calciu necesar organismului, scrie Gandul.
Un stil de viata sanatos face cat 10 cure de slabire. Injumatatirea portiilor de mancare, hidratarea corespunzatoare si 30 de minute de miscare pe zi ne ajuta sa slabim pana la jumatate de kilogram pe saptamana. Adoptarea unui stil de viata sanatos ne ajuta sa slabim si sa ne pastram silueta fara a depune prea mari eforturi. „Putine persoane stiu ca un tonus de invidiat se poate obtine si mentine mult mai usor printr-un stil de viata sanatos, care face cat 10 cure de slabire din intregul an”, spune dr. Corina Zugravu, specialist in nutritie si igiena alimentara. Potrivit specialistilor, un mare beneficiu al unui stil de viata sanatos este acela ca metabolismul nu este supus schimbarilor bruste, asa cum se intampla in cazul adoptarii unei diete drastice. Integral in Gandul.
Antibiotic eficace la seropozitivi. Administrarea preventiva a unui antibiotic utilizat in mod curent si care nu este costisitor a redus semnificativ mortalitatea in randul pacientilor africani ale caror sisteme imunitare au fost slabite de virusul HIV, potrivit unui studiu publicat in revista „The Lancet”. Medicamentul cotrimoxazol, comercializat sub numele de bactrim, eusaprim si septrim, contine doua antibiotice: sulfametoxazol si trimetoprim. La studiul facut in Uganda si Zim babwe au aparticipat 3.179 de persoane. Integral pe EvZ.ro.
Iaurtul regleaza digestia. “Mancati sanatos!” e indemnul venit din partea specialistilor. Care sunt produsele bune pentru organism? Prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi ne spune ce trebuie sa avem zilnic in farfurie. Iaurturile probiotice contin un adaos de bacterii din speciile lactobacillus si bifidobacterium. Acestea interactioneaza cu flora intestinala si au rol bine definit asupra functionarii tubului digestiv si asupra echilibrului global al organismului. Ovazul, care e o sursa alimentara de fibra solubila b-glucan, contribuie la reducerea colesterolului si a bolilor coronariene. Integral in Click.
Cele mai bune cinci sucuri de primavara. Sucurile de legume verzi sunt solutia pentru a va recapata energia dupa iarna lunga si friguroasa. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, va spune care sunt cele mai tonice sucuri de primavara. Sucul de urzici iti reda tonusul. Seva de urzici tinere este vitalizanta, regeneranta si constituie un bun stimulent al secretiilor digestive. Urzicile sunt bogate in vitamine si saruri de calciu, magneziu, siliciu, potasiu si sodiu. Un mijloc eficient de a va recapata tonusul este sa consumati timp de 10 zile, dimineata si seara, 100 g suc obtinut prin stoarcerea frunzelor proaspete ale unor urzici tinere (care nu au depasit inaltimea de 15 cm). Suc de lucerna, pentru inima. Amestecat cu suc de morcov, este indicat in bolile arterelor si inimii. Clorofila este de mare folos in tulburarile respiratorii, in infectiile sinusurilor si plamanilor, ca si ale bronhiilor. Integral in Click.
De ce apar transpiraţiile nocturne. 41% din persoane se plang medicului ca dimineata se trezesc intr-un „lac de sudoare”. In cazul in care in dormitor este o temperatura normala, transpiratia abundenta pe timpul noptii poate fi semnul unor probleme grave de sanatate, avertizeaza specialistii. Cel mai adesea, transpiratiile nocturne sunt cauzate de o tulburare endocrina, insa pot ascunde si alte probleme, precum diabet, afectiuni pulmonare, hepatice ori renale, infectii, tulburari psihosomatice, obezitate sau chiar leucemie. Integral in Adevarul.