Iustin Covei, surprins de camere video in timp ce folosea carduri false la un bancomat
Iustin Covei, arestat in cazul falsificarii de carduri, a fost suprins, in aprilie, de camerele de supraveghere de la o banca din Craiova cand retragea fraudulos bani dintr-un ATM, cu doua carduri contrafacute, numerele utilizare apartinand unor institutii bancare din Italia, afirma procurorii care ancheteaza cazul, citati de Mediafax.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) arata, in referatul cu propunerile de arestare pe care l-au inaintat judecatorilor Tribunalului Bucuresti, ca „in cursul anului 2009, inculpatii Petrel Halanei si Iustin Covei au constituit un grup infractional organizat in vederea desfasurarii unor activitati de skimming pe teritoriul Romaniei si a altor tari”.
Potrivit documentului citat, cei doi, sprijiniti de alte persoane care au aderat la grupul infractional organizat, au confectionat echipamente destinate copierii datelor de pe carduri bancare, pe care fie le-au folosit in activitatea de skimming, fie le-au comercializat sau inchiriat in schimbul unor sume de bani.
Iustin Covei, fiul unui judecator de la Curtea de Apel Craiova si nepotul unui procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, se ocupa de confectionarea dispozitivelor de skimming si de retragere de numerar cu carduri bancare falsificate, afirma procurorii.
In data de 13 si 19 aprilie, Iustin Covei, zis „Pralea”, „Copilu” sau „Nicu”, a fost surprins de camerele de supraveghere de la un ATM al Bancii Comerciale Carpatica din municipiul Craiova in timp ce retragea fraudulos bani cu ajutorul a doua carduri bancare contrafacute, care apoi au fost capturate de bancomat.
Acesta a reusit sa retraga suma de 1.700 de lei, numerele de card utilizate apartinand unor institutii bancare din Italia.
Membrii gruparii din Craiova scoteau din ATM-uri din Sydney si Melbourne sume in valoare de pana la 70.000 de lei pe zi
Conform interceptarilor procurorilor DIICOT, prezentate in referatul cu propunere de arestare preventiva, membrii clanului condus de Jean Marin Mihaila, zis „Jan”, vorbesc despre sume exorbitante de bani extrase de la bancomatele din strainatate cu ajutorul cardurilor clonate.
Jean Marin Mihaila s-ar fi ocupat, potrivit procurorilor DIICOT, de organizarea si finantarea de echipe, pe care le trimitea in strainatate pentru contrafacerea cartilor de credit.
Astfel, in cursul lunii martie 2009, „Jan” a organizat doua „echipe” de cate doua persoane, pe care le-a trimis in Australia, in Melbourne si Sydney, pentru activitati de tip „skimming”, clonarea datelor cardurilor bancare si retragerea frauduloasa de bani cu cardurile contrafacute.
Mandate de arestare pentru 29 de zile pentru 14 persoane, intre care si Iustin Covei
Tribunalul Bucuresti a emis, vineri seara, mandate de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile pentru cele 14 persoane acuzate de falsificare de carduri, intre care si Iustin Covei, unul dintre mandate fiind emis in lipsa.
Instanta Tribunalului Bucuresti a admis, vineri seara, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventiva pentru Ionel Calin, Jean Marin Mihaila, Francisc Danca, Dan Mihai Barca, Iustin Covei, Florin Dirivan Nicolae, Petrel Halanei, Sorin Costel Buruiana, Sergiu Nicusor Dumitriu, Nicolae Sandu, Alin Andrei Sosa, Ionel Marius Tranca, Tudor Rada, Eman Vatamanita, acuzate de falsificare de carduri, unul dintre mandate fiind solicitat in lipsa.
Alte trei persoane sunt cercetate in lipsa in acest dosar.
Membrii gruparii au fost prinsi joi, in urma unor descinderi la Craiova si Constanta, fiind acuzati infractiuni privind comertul electronic, precum si de initiere si aderare la un grup infractional organizat.