Utile: Cum ne hranim pe timp de criza; Grasimile fac parte dintr-o alimentatie echilibrata si sanatoasa, iar Patrunjelul combate oboseala cronica
Cum ne hranim pe timp de criza. Multi oameni se vor ingrasa pe timp de criza, pentru ca se vor intoarce la obiceiruile proaste. Nutritionistii spun ca vor avea de suferit in special cei din clasa mijlocie, care invatasera cum sa se alimenteze sanatos si renuntasera la fast-food. Specialistii spun ca, in ultimii ani, au acordat numeroase consultatii celor din clasa medie care doreau sa invete cum sa manance sanatos, cum sa tina un regim de slabit, cum sa renunte la dependenta de fast-food. Solutia, sustin nutritionistii, este ca oamenii sa isi aminteasca de „vremurile grele”, cand se faceau mancaruri bune si sanatoase, chiar si cu putine „resurse”, scrie EVZ.
Grasimile fac parte dintr-o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Consumul redus de grasimi „rele“ a scazut cu 80% incidenta deceselor cauzate de boli cardiovasculare. Nucile, fisticul si pestele gras contin grasimi „bune“. Dupa ce ani de-a randul, medicii specialistii ne-au atentionat ca margarina este nociva, reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) ne sfatuiesc acum sa nu renuntam la acest produs. ”Uleiurile vegetale (de rapita, in, floarea-soarelui si porumb), margarinele tartinabile de calitate, maionezele, nucile, alunele, fisticul si pestele gras contin grasimi «bune»”, afirma prof. univ. dr. Dan Mircea Cheta, director de cercetare in cadrul Institutului National de Diabet, Nutritie si Boli metabolice ”N.C. Paulescu”, scrie Gandul.
Ghidul de primavara al astmaticului. Zilele calde pot insemna si crize mai dese de astm. Praful si polenul sunt principalii vinovati. Potrivit statisticilor, peste 1,5 milioane de romani au astm, majoritatea dezvoltand boala ca urmare a predispozitiei genetice spre alergii. Astmul este considerat o boala pulmonara cronica, iar crizele sunt declansate, la fel ca si alergiile, de alergeni comuni (polen, praf, par de pisica sau de caine, acarieni, parfumuri, mucegaiuri), dar si de factori infectiosi (virusuri), scrie Adevarul.
Trucuri pentru ingrijirea tenului sensibil. Specialistii in dermatologie spun ca tenul sensibil este de regula predispus la alergii si inflamatii. Astfel, persoanele care au tenul si ochii deschisi la culoare sunt de regula cele care au pielea sensibila. „Tenul sensibil se arde destul de repede daca este expus razelor solare, fara a folosi o crema cu protectie UV”, explica consultantul in frumusete Dana Sota. De asemenea, pielea sensibila este foarte subtire, fragila si, in contact cu diferiti factori alergeni, se inroseste, „strange” si se usuca foarte repede, scrie Gandul.
Patrunjelul combate oboseala cronica. Patrunjelul, cunoscut mai ales pentru rolul sau de condiment aromatic, este un remediu incontestabil pentru imbunatatirea digestiei si pentru eliminarea toxinelor din organism. Patrunjelul are in compozitie o serie de substante nutritive: minerale (calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu), provitamina A, complexul vitaminic B si vitamina E. O legatura de patrunjel contine mai multa vitamina C decat 100 g de fructe de macese sau decat o lamaie.Terapia cu suc de patrunjel contribuie la buna functionare a ficatului si la revigorarea organismului, intareste unghiile, combate oboseala cronica si retentia de apa, scrie Adevarul.
Scapati de varice folosind un unguent de galbenele. Inestetice si dureroase, varicele apar intre 20 si 40 de ani. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, va recomanda cateva solutii naturiste, pentru tratamentul acestei boli care apare mai ales in randul femeilor. Nemiloasa mai ales cu femeile, aceasta afectiune are la origine o circulatie deficitara a sangelui in zona picioarelor. Concret, sangele ajunge in picioare coborand prin artere si se intoarce la inima prin vene. Pentru ca intoarcerea sangelui se realizeaza impotriva gravitatiei, in vene exista niste valve care se inchid si nu lasa sangele sa se intoarca, scrie Click.