Utile: Ce alimente sa evitati iarna; Cum se poate rezolva problema hemoroizilor fara bisturiu, iar Obezitatea poate fi determinata de la varsta de cinci ani
Alimentele pe care sa le evitati iarna. Branza grasa, carnea de porc, sosurile si maioneza ar trebui reduse in perioada rece, altfel riscati sa puneti mai mult de 5 kilograme. Daca nu sunteti atenti la alimentatie, iarna riscati sa va ingrasati si cu 4-5 kilograme, atrag atentia nutritionistii. Sedentarismul si accesul mai redus la fructe si legume proaspete completeaza lista factorilor care va pun in pericol silueta, scrie EVZ.
Afla cum rezolvi problema hemoroizilor fara bisturiu. Libertatea iti spune cum rezolvi problema hemoroizilor si a fisurilor anale fara a lua in calcul metoda operatiei. Fie ca este vorba despre hemoroizi, fisuri anale, condiloame acuminate, polipi anali sau simple infectii, premisa unui bun rezultat in tratarea lor porneste de la un diagnostic exact. Pentru pacienti, orice chestiune care genereaza durere anorectala, sangerare sau dificultati in evacuarea scaunului reprezinta generic boala hemoroidala. Uneori, simptomatologia se poate datora altor stari patologice, care nu au legatura directa cu hemoroizii: fisuri anale, tumori anale benigne si maligne, malformatii vasculare, boli inflamatorii cronice rectale si colonice etc.
Cum pot sa-mi curat organismul? Modul nostru de viata, alimentele pe care le consumam si stresul zilnic la care ne supunem duc la dereglari ale metabolismului. Astfel, organismul devine mai sensibil in fata virusilor, bacteriilor sau a altor afectiuni. Cand ne gandim serios la acest lucru, vom realiza ca o dieta de detoxifiere este absolul necesara. Dr. Violeta Pirvu, medic la Centrul Naturist de sanatate “Steaua Divina”, din Bucuresti, ne spune cum ne putem detoxifia organismul si care este momentul potrivit pentru o astfel de dieta, scrie Click.
Durerile de gat trec cu rasina de brad. Rasina de brad are efecte antiinfectioase, cicatrizante si regenerative. Este un excelent calmant, dezinfectant si stimulent imunitar pentru gat. In cazul tusei, amestecati o lingurita de tinctura de rasina cu o lingura de miere lichida si beti cate o lingurita din aceasta compozitie de 3-4 ori pe zi. Atentie, insa: in cazul unor persoane, produsul poate provoca reactii alergice, noteaza Libertatea.
Obezitatea poate fi determinata de la varsta de cinci ani. Majoritatea problemelor grave care tin de greutatea copiilor pot fi determinate pana la varsta de cinci ani, sustin specialistii de la Societatea de Depistare a Diabetului din Marea Britanie. La studiu au participat peste 230 de copii care au fost monitorizati inca de la nastere si pana la pubertate. Rezultatele cercetarii au aratat ca fetitele care aveau o predispozitie spre obezitate erau supraponderale inainte de a incepe scoala, in proportie de 90 la suta. De cealalta parte, baietii castigau in greutate, in proportie de 70 la suta, pana in varsta de cinci ani, subliniaza oamenii de stiinta, anunta Gandul.
Prazul combate astenia si obezitatea. Bogat in saruri minerale si vitaminele A, PP, B si C, prazul poate fi utilizat in medicina naturista ca tratament pentru durerile de urechi si pentru hemoroizi. Datorita celulozelor pe care le contine, aceasta leguma este recomandata si in regimurile alimentare ale persoanelor care sufera de astenie, hipertensiune arteriala, ateroscleroza, dispepsii, anemie, reumatism, artrita, afectiuni urinare, insuficienta renala si obezitate, informeaza Libertatea.
Migdalele, tonice pentru creier. Migdalele combat migrenele si starile de neliniste. Aceste proprietati se datoreaza continutului ridicat de vitamine: A, E, B, dar si de minerale (calciu, fosfor, fier, zinc, cupru) si de fermenti, hidrati de carbon, acizi organici si de grasimi monosaturate. Dieta cu migdale ajuta la buna functionare a creierului si a ficatului si mentine sanatatea oaselor, scrie Adevarul.
Ceaiul de crusin, bun pentru bila. Coaja acestui arbust are proprietatea de a excita bila, marindu-i astfel secretia. Datorita acestei insusiri, se recomanda utilizarea lui in combinatie cu plante, ca anghinarea, cicoarea, papadia in afectiunile ficatului si mai ales in constipatiile cauzate de insuficienta secretiei biliare, scrie Libertatea.