Sari direct la conținut

Termopane de lux pentru Primaria Bistrita

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Primaria cheltuieste peste 200 de euro pentru fiecare metru patrat de geam termopan, care este montat la sediu

Patru miliarde de lei vechi costa geamurile termopan de la sediul Primariei Bistrita, cladire considerata monument istoric. Lucrarea a fost castigata anul trecut de o firma locala, in urma unei licitatii deschise la care s-au prezentat doua societati.

Potrivit purtatorului de cuvant al municipalitatii, Mihai Rusti, la sediul primariei vor fi montati 510 mp de geam termopan, in valoare totala de 4 miliarde de lei vechi. Un calcul simplu arata ca municipalitatea scoate din buzunarele bistritenilor pentru un metru patrat de geam termopan 245 de euro, aproape dublu fata de pretul pietei. Argumentul pentru alegerea tamplariei din lemn stratificat este ca imobilul este monument istoric si pe el nu pot fi montate orice fel de termopane, care pot costa chiar si de sase ori mai putin. „S-a facut licitatie separata pentru geamurile termopan anul trecut.

Au participat firma bistriteana Prolematex si firma Bucinmob Reghin. A castigat Prolematex. Valoarea lucrarii este de 4 miliarde. Devizul a rezultat in urma unor analize facute de un expert”, a declarat Rusti.

Contactat telefonic, patronul firmei castigatoare, Ioan Muresan, a declarat ca, in realitate, valoarea lucrarii este de circa 3,3 miliarde de lei vechi. „A fost licitatie si diferenta dintre noi si ceilalti a fost de vreo 600 de milioane.

Noi facem lucrari peste tot, nu doar in plan local”, a precizat Muresan, declarand ca media pretului ferestrelor din lemn stratificat cu geam termoizolant, montate de firma oricarui client, este de 150 de euro/ mp.

Potrivit specialistilor, durata de viata a unei tamplarii din lemn este inferioara PVC-ului sau aluminiului, insa exista destinatii unde, din ratiuni arhitectonice, lemnul se preteaza mult mai bine. De regula preturile promovate de producatori variaza intre 100 si 220 de euro pe metrul patrat, in functie de materialul lemnos folosit si de costurile productiei fiecarei firme.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro