Sari direct la conținut

Criminal in serie condamnat la inchisoare pe viata

Independentul

Magistratii Tribunalului Constanta s-au pronuntat, vineri, in cazul criminalului Stefan Remus Chiper, care a ucis trei persoane pentru a-si insusi autoturismele acestora.

Pentru faptele sale, Remus Chiper a fost condamnat de judecatori la inchisoare pe viata! La ultima infatisare, din data de 13 iunie, procurorii constanteni au cerut masura aplicarii pedepsei maxime prevazute de Codul Penal roman pentru criminalul in serie, si anume inchisoare pe viata, familiile victimelor fiind de acord cu aceasta cerere.

De altfel, sarcina magistratilor a fost usurata chiar de inculpat, care si-a recunoscut faptele de care a fost invinovatit, astfel ca nu se mai punea decat problema cuantumului pedepsei.

In afara detentiei de viata, a fost instituit sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile ale criminalului. Este vorba de sase (!) autoturisme aflate in proprietatea acestuia, si de un imobil din Eforie Sud. Masura a fost luata in vederea asigurarii platii catre familiile victimelor a sumelor dispuse de instanta.

Astfel, Melania si Virgil Barbulescu, parintii ultimei victime, Claudiu Barbulescu, ucisa prin otravire cu Furadan, au de primit fiecare cate 35.000 lei, cu titlul de daune morale, familia urmand sa primeasca, in plus, 20.000 lei daune materiale. Andrada Barbulescu va primi, la randul ei, suma de 5.000 lei.

Omer Melec si Omer Giumali, rudele celei de-al doilea barbat ucis de Chiper, vor primi suma de 25.000 lei, daune materiale, si 70.000 lei, ca daune morale. Copiii lui Omer Arun vor primi, fiecare, suma de 35.000 lei, la acestia adaugandu-se, lunar, si o treime din venitul mediu pe economie. Mustafa Seighiul, concubina lui Arun Omer, trebuie sa primeasca 30.000 lei, cu titlul de daune morale.

Conform magistratilor Tribunalului, aplicarea sentintei maxime este o premiera pentru justitia constanteana, cel putin in perioada de dupa 1989. Sentinta nu este, insa, definitiva, putand fi atacata cu apel, chiar daca posibilitatea de a schimba ceva este minima.

In cazul in care pedeapsa devine definitiva si irevocabila, barbatul nu va mai respira aerul libertatii cel putin 20 – 25 de ani, dupa care ar putea face cerere de eliberare pentru buna purtare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro