Sari direct la conținut

Cel mai mare combinat romanesc de fibre sintetice si-a inchis definitiv portile.

newsiasi.ro

„O spun cu durere in suflet ca s-a terminat cum s-a terminat, era mai bine daca salariatii ramineau in continuare si puteau chiar sa iasa la pensie de la fabrica la care au lucrat peste 30 de ani de zile”, crede liderul de sindicat Vasile Cernescu.

Pe 2 iulie, la sediul AVAS va avea loc o licitatie pentru a fi selectat lichidatorul care va vinde ce-a mai ramas la Terom.

„Un singur potential cumparator s-a interesat de intregul activ ramas al Teromului.

Functie si de strategia lichidatorului, daca adopta o cale mai rapida atunci bineinteles ca pretul va fi mai mic, daca va adopta o strategie mai de lunga durata in care sa aiba timp sa primeasca solicitari, sa organizeze licitatii cu mai multi investitori, atunci pretul va fi mult mai mare”, a declarat Valeriu Scutaru, director Terom.

Datoriile fabricii au crescut spectaculos in perioada in care Terom era in proprietatea fratilor Ammar si Hassan Naana, cetateni romani de nationalitate siriana.

La sfirsitul anului 2002, cind sirienii au cumparat de la APAPS pachetul majoritar de actiuni, Terom avea 2.298 de salariati si inregistra profit.

Un an mai tirziu, numarul angajatilor scazuse cu 137, iar pierderile se cifrau la 53,299 miliarde lei. AVAS a reintrat, la 31 martie 2005, in posesia actiunilor Terom, dupa nenumaratele sesizari ale serviciilor secrete romanesti care aratau cum se scurg banii firmei din Iasi catre tari arabe.

Cercetarile jafului de la Terom nu s-au incheiat nici pina in ziua de astazi, iar fratii sierieni au fugit din tara si sint dati in urmarire prin Interpol.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro