Seful Generali, in carti pentru conducerea VIG?
Pe piata circula informatii potrivit carora Moldovan ar putea ocupa un post de conducere in structurile locale ale VIG, noul lider de pe piata asigurarilor, cu o cota de peste 28% dupa achizitia Asirom.
In plus, spre sfarsitul lunii septembrie, austriecii de la VIG vor anunta echipa care va prelua conducerea Asirom, in conditiile in care austriacul Boris Schneider, actualul CEO al firmei, spun sursele mentionate, va fi inlocuit.
Contactat de Business Standard, Tudor Moldovan a negat informatiile potrivit carora ar parasi Generali Asigurari pentru a trece la VIG.
Se fac jocurile pentru sefia VIG in Romania
Strategia VIG la nivel international este ca, dupa achizitia mai multor companii, sa concentreze conducerea tuturor operatiunilor locale in mainile unui singur reprezentant.
In Romania, aceasta miscare este inca asteptata, favorit pentru acest post fiind actualul director al Omniasig, firma aflata in portofoliul VIG, Constantin Toma.
Pe de alta parte, omul de afaceri Ioan Niculae, care a vandut un pachet de 30% din Asirom catre VIG, a declarat, intr-un interviu acordat recent Business Standard, ca nu ar dori ca sefia companiei sa fie preluata de Constantin Toma, actualul reprezentat al VIG in Romania.
“Omniasig este o companie mai mare decat Asirom, daca va uitati la pozitia detinuta la sfarsitul lui 2006. Nu stiu sa se puna problema inlocuirii mele”, a comentat pentru Business Standard Constantin Toma.
Responsabilul Generali Holding Viena pentru Romania (unde detin Generali Asigurari), Cehia si Polonia este austriacul Peter Wilk. Sediul noii companii mixte a fost mutat la Praga, astfel ca divizia Generali Holding Viena, raspunzatoare in cadrul grupul Generali de regiunea Europei Centrale si de Est, va fi dizolvata.
Surse din piata asigurarilor sustin ca Peter Wilk isi va pierde, astfel, functia in cadrul grupului Generali. Sursele citate mai spun ca acesta este in negocieri avansate cu VIG si ca, in momentul in care va pleca de la Generali, va fi insotit de Tudor Moldovan.
Un articol de Andreea Groenendijk, Dana Dobre