Sfaturile medicului Mihai Craiu pentru copiii care au bronșiolită acută
Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția părinților că cei mici care au fost diagnosticați cu bronșiolită acută nu trebuie tratați acasă cu antibiotice fără a fi prescrise de către un doctor.
- „Bronșiolita acută (da, maladia care a umplut camerele de gardă din spitalele de copii din toată Europa) este o maladie virală. Adica NU se tratează cu antibiotice!
- Dacă este atât de puțin bolnav copilul, încât poate fi tratat acasă, atunci NU are nevoie de antibiotice!”, scris Mihai Craiu, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii.
Medicul sfătuiește părinții să meargă la un alt control și să nu folosească nici de aerosoli sau cortizon, de orice tip, dacă boala nu se ameliorează.
„Dacă hidratarea și desfundatul nasului nu sunt suficiente iar antitermicul prescris pare să nu mai funcționeze, copilul are nevoie de un nou consult, poate și de analize. Nu antibiotic dat din proprie inițiativă”, a mai spus medicul pediatru Mihai Craiu.
Bronșiolită acută este provocată de virusul sincițial respirator și poate fi prevenită prin respectarea regulilor de igienă și evitând aglomerația dacă ieșim din casă cu sugari, acesta fiind principalul grup de risc, în actualul val de viroze din Europa, consideră Mihai Craiu.
Te-ar putea interesa și: