Sari direct la conținut

Cum își motivează deputatul PNL Pavel Popescu mesajul prin care amenința cu legi împotriva firmelor din Olanda și Austria

HotNews.ro
Pavel Popescu, Foto: HotNews.ro
Pavel Popescu, Foto: HotNews.ro

„O declarație politică ce reprezintă vocea poporului român” – așa își motivează deputatul PNL Pavel Popescu mesajul prin care avertiza că își va „dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România”, în contextul în care Olanda și Austria se opun aderării României la spațiul Schengen.

  • „Fără doar și poate e opinia mea, e o postare dură, e o declarație politică. (…) S-au spus lucruri mai dure legate de această chestiune. (…) În Austria e foarte mult gaz rusesc, influență, și în Olanda avem cele mai mari cifre de import de cocaină”, a declarat luni, la Digi 24, deputatul Pavel Popescu, întrebat despre mesajul său la adresa Olandei și Austriei.

El a insistat că a făcut „o declarație politică ce reprezintă vocea poporului român”, nefiind vorba despre „o declarație de amenințare sau șantaj, Doamne-ferește”.

„Postarea mea este adusă într-un șablon politic. Există două șabloane – tehnic și politic. Discursul politic este că România are probleme. Acest șablon nu trebuie să fie pe masa discuțiilor”, a adăugat deputatul PNL.

Amintim că, pe 8 decembrie, Consiliul JAI (Justiție și Afaceri Interne) al UE trebuie să dea un vot în privința integrării României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen. Decizia se ia cu unanimitate.

Până acum, Olanda are rezerve majore, iar o comisie din Parlamentul Suediei a respins propunerea de susținere a candidaturilor celor trei țări făcută de Guvernul de la Stockholm. Și ministrul de Interne al Austriei a declarat că se opune extinderii spațiului Schengen care este în acest moment „disfuncțional”.

În acest context, Pavel Popescu a scris, duminică, un mesaj pe Facebook în care a susținut că își va „dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România”:

  • „Refuz să iau în considerare un eșec al aderării României la spațiul Schengen până la sfârșitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment „potrivit”.
  • Două tări se opun momentan: Olanda și Austria. Cu mențiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi și mai mult clubul celor două țări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc și cocaină columbiană.
  • Nu voi comenta înainte de 8 decembrie ce a făcut sau ce nu a făcut România de a ajuns în situația aceasta. Dar dacă (Doamne ferește) România nu intră în Schengen până la sfărșitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro