Sari direct la conținut

Activități de vară pentru copii la Muzeul Municipiului București

HotNews.ro
Atelier de Benzi Desenate, Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti
Atelier de Benzi Desenate, Foto: Muzeul Municipiului Bucuresti

Muzeul Municipiului București invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani să participe la atelierele educative ce se vor desfășura la fiecare dintre cele 8 muzee din structură, în perioada 18 iulie – 7 septembrie 2018. Proiectele „Caravana Muzeelor ” și „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” reprezintă programe de tradiție desfășurate în cadrul MMB, care au cumulat peste 500 de participări în edițiile pe anul 2017.

Programul Caravana Muzeelor se adresează copiiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și reprezintă o călătorie tematică prin București. Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor, precum și o paletă de tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea, având ocazia să experimenteze practic diverse forme de artă – pictură, desen, modelaj. Participarea se realizează pe bază de înscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro și la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei / atelier pentru fiecare copil.

Proiectul, aflat la ediția a VII-a, a fost inițiat de către Angelica Iacob, în prezent Șeful Secției Relații Publice, Marketing și Proiecte Culturale al Muzeului Municipiului București, și este coordonat de Dr. Roxana Coman, muzeograf în cadrul aceleiași secții.

Programul lunii iulie:

⦁ În vizită la maestrul Aman: 18-20 iulie 2018, Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr.8)

Miercuri, 18 iulie, ora 10.00 – Ateliere de artiști din București: în casa maestrului Aman, descoperim un atelier realizat după planurile artistului. Vom povesti despre cum picta aici Theodor Aman, despre seratele pe care le organiza, și vom picta, cu acrilic pe pânză, propriul nostru atelier.

Joi, 19 iulie, ora 10.00 – Viață cotidiană din Bucureștiul de altădată: povestim despre viața cotidiană din secolul al XIX-lea, despre vestimentația doamnelor și a domnilor care veneau în vizită la maestrul Aman, iar la atelier vom aborda pictura pe lemn, cu acrilic, pentru a picta o scenă de interior.

Vineri, 20 iulie, ora 10.00 – Theodor Aman și muzica: artistul Theodor Aman era un artist complex, cântând și la violoncel. Împreună vom descoperi celebre arii de muzică pentru violoncel și vom căuta diverse instrumente muzicale în picturile artistului. Inspirați de muzică, vom realiza la atelier un colaj cu subiect ales de fiecare dintre noi.

⦁ Istoria unei familii de artiști: familia Storck: 25-27 iulie 2018, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16)

Miercuri, 27 iulie, ora 10.00 – Sculptorii din familia Storck: ne familiarizăm cu o apreciată familie de artiști, a cărei istorie a început în secolul al XIX-lea cu sculptorul român de origine germană, Karl Storck, primul profesor de sculptură la Școala de Belle-Arte, înființată la București, și continuând cu fiii acestuia, Carol și Frederic. La atelier, inspirați de sculpturile din muzeu, modelăm în lut personaje diverse.

Joi, 28 iulie, ora 10.00 – Animale și plante din Grădina Paradisului: povestim despre frescele realizate de pictorița Cecilia Cuțescu-Storck în care sunt reprezentate animale și plante, apoi compunem, în tehnică mixtă, o grădină locuită de animale fantastice.

Vineri, 29 iulie, ora 10.00 – Casa familiei Storck: este o casă specială deoarece a fost realizată de Frederic și Cecilia pentru a se potrivi cu firea lor artistică. Descoperim împreună secretele fațadelor casei și lucrăm la atelier în tehnică mixtă o casă care să se potrivească cu personalitatea noastră.

Vara istoriei pe Calea Victoriei – ediția a IV-a a școlii de vară a Muzeului Municipiului București

Timp de opt săptămâni, parteneri ai Muzeului Municipiului București vor desfășura în grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), în sala Lapidarium și în clădirea principală, activități educative cu tematică variată:

Miercuri – Atelier Papelier ­­- ateliere de realizare a hârtiei manuale.

Joi – Asociația Redescoperă Istoria – istoria celui de-al Doilea Război Mondial prin activități cu diferite tipuri de uniforme și recuzită (vârsta recomandată: 7-12 ani).

Vineri – Asociația PlaYouth – atelier de storytelling – cum se concepe o poveste interesantă (vârsta recomandată: 7-12 ani).

Sâmbătă – „Salonul de Bandă Desenată – Povești din București” – ilustrarea orașului în ateliere de bandă desenată.

Atelierele se desfășoară între orele 10:00 – 12:00. Participarea se realizează pe bază de înscriere la adresa conferinte@muzeulbucurestiului.ro și la nr. de tel 0722 574 897. Taxa de participare este de 10 lei/ atelier pentru fiecare copil.

Program detaliat al activităților „Vara Istoriei pe Calea Victoriei” din luna IULIE 2018:

Miercuri, 18 iulie, ora 10.00, Hârtie din Hârtie în 4 pași: pasul 1, workshop de realizare hârtie manuală, Atelier Papelier.

Joi, 19 iulie, ora 10.00, activitate educativă cu tema Bucureștiul în vreme de război, Asociația Redescoperă Istoria.

Vineri, 20 iulie, ora 10.00, atelier de storytelling, Asociația PlaYouth.

Sâmbătă, 21 iulie, ora 10.00, atelier De la benzi desenate la animație, în cadrul „Salonului de Bandă Desenată – Povești din București” cu Marius Paraschiv, artist.

Miercuri, 25 iulie, ora 10.00, Hârtie din Hârtie în 4 pași: pasul 2, workshop de tipar manual pe hârtia produsă în prima etapă, Atelier Papelier.

Joi, 26 iulie, ora 10.00, activitate educativă cu tema Viața copiilor și a femeilor în timpul războiului, Asociația Redescoperă Istoria

Vineri, 27 iulie, ora 10.00, atelier de storytelling, Asociația PlaYouth.

Sâmbătă, 28 iulie, ora 10.00, atelier De la benzi desenate la animație, în cadrul „Salonului de Bandă Desenată – Povești din București” cu Marius Paraschiv, artist.

Programul pe lunile august și septembrie va fi anunțat pe site-ul muzeului http://muzeulbucurestiului.ro/educatie.html

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro