Administratia Nationala Apele Romane: Debitele raurilor sunt stationare, cu exceptia celor din sudul tarii care sunt in crestere
Debitele raurilor vor continua sa fie stationare, in urmatoarea perioada, cu exceptia cursurilor mici din sudul tarii, in timp ce in cazul Dunarii debitul va fi de 2.150 mc/s, sub media multianuala a lunii februarie, potrivit prognozei hidrologice prezentate, marti, de catre specialistii Administratiei Nationale Apele Romane si citate de Agerpres. Debitele raurilor vor fi, in general, stationare, exceptand raurile mici din sudul Romaniei, unde se va inregistra o crestere din cauza cedarii apei din stratul de zapada, precipitatiilor lichide prognozate si propagarii. Totodata, formatiunile de gheata se vor mentine fara modificari importante, mai putin pe raurile din sud unde vor fi in diminuare si restrangere.
De asemenea, zaporul format anterior pe raul Bistrita la s.h. Frumosu, podul de gheata de pe sectoarele Carlibaba-Brosteni si Straja-Frunzeni, precum si podul de gheata cu ingramadiri de pe Somes la s.h. Rastoci se vor mentine.
Specialistii ANAR mentioneaza ca pe sectorul amonte de acumularea Izvorul Muntelui aglomerarile de gheturi cu grosimi intre 0,2 si 1,5 metri pe o lungime totala de 12,45 km raman stabile, iar din cauza formatiunilor de gheata existente raul Istau la s.h. Baba Ana se va mentine peste Cota de Atentie.
In ceea ce priveste Dunarea, debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in scadere, de 2.150 mc/s, la fel in aval Portile de Fier, pe sectoarele Gruia-Zimnicea si Isaccea-Tulcea. Debitul pe sectorul Giurgiu-Galati va fi in crestere, dar tot sub media multianuala a lunii februarie (5.300 mc/s).
Podurile de gheata de pe sectoarele Bazias-Dr.Tr. Severin si Oltenita-Tulcea se mentin, in timp ce pe sectorul Ceatal Izmail-Tulcea si in Delta blocajele de gheturi raman in vigoare.
In aval de Portile de Fier, pe sectorul Corabia-Giurgiu, curgerile de sloiuri vor fi in usoara diminuare, conform prognozei ANAR.