Sari direct la conținut

Adrian Severin, atac murdar la Traian Basescu

Cotidianul

Basescu este tatar, sustine fostul ministru de Externe, Adrian Severin. Mai mult, faptul ca e tatar, explica Severin, il face sa „manipuleze suferintele poporului roman“.

„Atunci cind vor puterea, alogenii stiu sa inteleaga si sa manipuleze perfect suferintele popoarelor in mijlocul carora traiesc. Este cazul corsicanului Bonaparte pentru francezi, al austriacului Hitler pentru germani, al gruzinului Giugasvili(Stalin) pentru rusi sau al tatarului Basescu pentru romani.

“ Aceste afirmatii apartin fostului ministru de Externe al Romaniei, deputatul PSD Adrian Severin. Citatul reprezinta prima parte a unui editorial, intitulat „Epopeea frustratilor“, semnat Adrian Severin si publicat ieri de un cotidian central.

Cu alte cuvinte, sustine Severin, ca „alogen“ (minoritar, dupa cum ne-a explicat ieri deputatul PSD), „tatarul“ Basescu stie sa manipuleze perfect suferintele poporului roman.

Severin: „Stiu de la comunitatea tatarilor“

L-am intrebat ieri pe Adrian Severin de unde are informatia si cu ce dovezi o poate sustine. „Stiu de mai multa vreme, de la comunitatea tatarilor din Romania“, ne-a precizat fostul ministru de Externe. Reprezentantul in Parlament al comunitatii tatarilor din Romania, deputatul Amet Aledin, infirma insa cele spuse de Severin: „Nu, poate e o confuzie. N-are cum.

Daca domnul presedinte ar fi fost tatar, am fi stiut de mult. Niciodata n-am auzit asa ceva“. Amet ne-a amintit totusi ca Traian Basescu ar avea „rude prin alianta“ de origine tatara, fiind nasul familIei Amza din Constanta.

El s-a declarat cu atit mai convins de neadevarul celor sustinute de Severin cu cit sotia sa este nascuta in aceeasi localitate ca si Basescu, Basarabi, unde exista intr-adevar o importanta comunitate de tatari. „Va dati seama ca as fi stiut, mai ales ca noi, tatarii, am fi fost onorati ca presedintele tarii sa fie de-al nostru“, ne-a declarat deputatul Amet Aledin.

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii se autosesizeaza

Grav este ca fostul sef al diplomatiei romanesti il acuza pe presedintele Basescu de faptul ca „manipuleaza perfect suferintele poporului“ din cauza ca e „tatar“, prin urmare „alogen“, adica „minoritar“. Asertiunea lui Severin ar putea fi incadrata cu destula usurinta in categoria discriminarii pe baze etnice.

Contactat de „Cotidianul’’, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Asztalos Csaba, ne-a declarat ca institutia pe care o conduce se va autosesiza in cursul zilei de astazi, el neavind cum sa se ante-pronunte.

Daca CNCD va considera ca Adrian Severin este vinovat, el risca, dupa cum ne-a explicat Asztalos, fie un avertisment, fie o amenda contraventionala intre 4 si 40 de milioane de lei.

Intervievat de „Cotidianul’’, Adrian Severin a sustinut in continuare cele scrise in editorialul de ieri, tinindu-ne chiar o adevarata lectie cu iz rasial despre cum pot „alogenii“, care „sint inzestrati cu sensibilitati speciale“, sa si le foloseasca pentru a manipula suferintele sau frustrarile celorlalti.

El mai spune ca Basescu face parte dintre acestia, „nucleul dur al sustinatorilor sai“ fiind format din „frustrati“. „Dar daca n-ar fi fost tatar, considerati ca Basescu ar fi facut acelasi lucru?“, l-am intrebat pe deputatul Severin. „Faptul ca este tatar este unul dintre motive“, ne-a raspuns fostul ministru de Externe. •

Lui Severin ii place cu strainii

Adrian Severin are o bogata experienta in frecventarea forurilor europene. Cit nu a fost ministru de Externe, si cu precadere cind era un simplu deputat in opozitie, Severin a ocupat diverse functii la Consiliul Europei, petrecindu-si foarte mult din timp cu deplasarile in strainatate.

Virful de cariera s-a produs intre 2000 si 2002, perioada in care a detinut functia de presedinte al Adunarii Parlamentare a OSCE. Mai mult, intre 2002 si 2004 a fost presedinte emerit al aceluiasi for si raportor special al ONU pentru situatia drepturilor omului in Belarus.

Tot pentru ca ii place sa lucreze cu strainii, Severin a cerut sa fie trimis in urmatorii doi ani ca observator in Parlamentul European. (F.C.)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro